Voorbeschouwing BDO World Professional Championships Lakeside van 6 tm 14 januari 2018

Na 3 weken darts geweld vanuit Ally Pally reizen we door naar de andere kant in Londen namelijk Frimley Green, want daar staat vanaf Zaterdag 6 Januari het WK van de BDO op het programma. Nederland heeft maar liefst 11 deelnemers aan de start staan. 

Willem Mandigers, Wesley Harms en Richard Veenstra komen meteen in actie in het hoofdtoernooi. Danny Noppert, Chris Landman, Derk Telnekes en Jeffrey Sparidaans moeten zich eerst nog laten zien in de voorronde van Lakeside. Bij de dames reizen Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra af naar Engeland. Tot slot zien we ook Justin van Tergouw op de deelnemerslijst. Hij speelt de jeugdfinale tegen Kilian Heffernan.

Vorig jaar
Lakeside 2017 was vorig jaar voor Nederland erg succesvol met de finale plaats van Danny Noppert, Noppie moest in die finale zijn meerdere erkennen in Glen Durrant Durrant, die met een 7-3 zege de wereldtitel binnen wist te slepen.

Jimmy Hendriks en Willem Mandigers startten in de voorrondes en verloren respectievelijk van David Cameron en Krzysztof Ratajski. Die zelfde Ratajski wist in het hoofdtoernooi nog een andere Nederlander naar huis te sturen namelijk Wesley Harms. Voor Wouter Vaes kwam er eveneens een einde na de eerste ronde.

Danny Noppert en Richard Veenstra, troffen elkaar al in de tweede ronde. Noppert won met 4-0 van Veenstra. De Fries moest de Nederlandse eer dus hooghouden in het toernooi, dat deed hij dus door middel van een finale plek tegen Glen Durrant.

Bij de dames kwamen Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra in actie. Zijlstra wist haar eerste ronde partij niet te winnen van Lorraine Winstanley het werd 0-2. Sharon prins kwam eveneens niet door de eerste ronde heen, zij ging verloor van Lisa Ashton met de zelfde cijfers 0-2.

Aileen de Graaf wist het een stuk beter ervan af te brengen, in haar eerste ronde partij won ze met 2-0 van Rachel Brooks. Aileen trog in de kwartfinale de 10-voudig wereldkampioene en  titelverdediger Trina Gulliver, de Graaf won met 2-0. In de halve finale wist zij helaas niet te winnen van Lisa Ashton, die zelfde Ashton wist in de finale de Australische Corrine Hammond. te verslaan met 3-0.

Tot slot zien we ook Justin van Tergouw op de deelnemerslijst. Hij speelt de jeugdfinale tegen Kilian Heffernan, hij mag dan gaan proberen om zijn titel te verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *