Gary Robson en Lisa Ashton ronde verder

Zowel Gary Robson als Lisa Ashton hebben de volgende ronde bereikt op Lakeside. Robson plaatste zich na een voorronde voor het hoofdtoernooi en Lisa Ashton weet zich verzekerd van en plaats in de kwartfinale.

De Engelse Lisa Ashton speelde in de derde partij tegen Rhian Griffiths. En Rhian startte formidabel en zette Ashton in de eerste set al gelijk op een 2-0 achterstand. Er hing sensatie in de lucht, was Rhian in staat om de regerend Lakeside World Pro Ladies Champion van een vierde titel af te houden.

Het antwoord kwam in leg 4 die met een break op naam kwam van Lisa Ashton en daarna nog eens 5 legs op rij won voor uiteindelijk een ruime 2-0 overwinning.

Gemiddelden  Ashton 77.76  –  Griffiths  67.11

In de vierde en laatste partij, een voorronde partij speelde de 53 jarige Penigran Mohamed uit Brunei tegen Gary Robson, een dartsveteraan die voor de 16de keer op het Lakeside podium acte de présence maakte. De man uit Brunei schreef zonder een pijl te hebben gegooid al geschiedenis door als eerste darter uit Brunei zijn opwachting te maken op het wereldpodium van de Lakeside.

En niet onverdienstelijk want in de eerste set wist hij door een break terug naar 2-1 terug te komen en in de tweede leg van set 3 miste hij helaas dubbel 16 voor een 152 finish.

Robson kon vrij uit spelen na de 3-1 overwinning in set 1  gooide hij onder meer een 158 finish uit. Set 2 en 3 won Robson met 3-0 en kan zich gaan voorbereiden op een treffen tegen Glen Durrant, de eerste wedstrijd van zondagmiddag 7 januari

Gemiddelden,  Robson,  84,72  –  Mohamed  70,35

Foto © David Gill Media – 2018