Willem Mandigers bereikt voor het eerst tweede ronde op Lakeside

Met een klinkende 3-0 overwinning op Welshman Nick Kenny heeft Willem Mandigers voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde bereikt van het Lakeside World Pro.

We werden gelijk wakker geschud door de mannen die aan de tweede partij van de middag begonnen. Na de partij ervoor waren de 180 en 170 openingsscores van eerste Nick Kenny en dan Willem Manigers voldoende om de zaal op de punt van de stoel te krijgen.

Willem pakte met darts de eerste leg en brak Kenny met een 62 finish voor 2-0. Het leek er even op dat Kenny terug zou komen maar mist dubbel 16 voor een 112 finish en 2-2 en gaat de set met 3-1 naar Mandigers.

In set twee gaan alle 4 de legs met de darts en breekt Mandigers zijn tegenstander met een 90 finish op de bull voor 2-0 in sets.

Ook de derde set wordt over de volle lengte gespeeld en ook hier gaan de legs met de darts. Met Willem in het voordeel in leg 5 die hij begint en sensationeel had kunnen eindigen met een 143 finish. Hij laat echter 16 staan die hij in de volgende beurt met 1 dart uitgooit voor een klinkende 3-0 overwinning.

Gemiddelden  Mandigers  89.58  –  Kenny  83.19

Foto © David Gill Media – 2018