Chris Harris wordt tegenstander van Dean Reynolds

Een ‘clash’ maandagavond tussen twee spelers uit Wales. Dit omdat Chris Harris zich via de voorronde wist te plaatsen voor de eerste ronde en in de loting was bepaald dat de winnaar van deze match zou uitkomen tegen de als 12de geplaatste Dean Reynolds uit Wales.

Chris eveneens een Welshman speelde zijn voorronde partij tegen Umit Uygunsozlu. Een speler uit Turkije die op voorhand al geschiedenis schreef op dit toernooi. Hij is namelijk de eerste speler die ooit zijn voeten heeft gezet op het Lakeside podium.

Voor beide debutanten speelden deze wedstrijd boordevol zenuwen, en even leek het er op dat Umit tegen alle verwachtingen in Harris zou oprollen in deze partij. Maar de zenuwen waren de spelers de baas en daardoor gaf Umit een 2-0 voorsprong in set 1 uit handen en pakte Harris de eerste set met 3-2.

De Turkse speler sloeg echter keihard terug en maakte met een 3-0 overwinning in set twee de stand weer gelijk, 1-1, en pakt set 3 met 3-2.

Een mindere vierde set van Umit zet Harris terug in het zadel. Hij wint de set met 3-0 en komt 2-0 voor in de vijfde en laatste set. Umit breekt echter terug in leg 3 en een tie break hangt in de lucht in een partij met wisselende scores en enorm veel gemiste dubbels. Harris weet echter zijn zenuwen in de vierde leg onder controle te houden en breekt Umit met 2 darts voor tops. Eindstand  3-2 voor Chris Harris.