Derk Telnekes ten kosten van Chris Landman door naar de volgende ronde

Derk Telnekes heeft zich ten kosten van een andere Nederlander Chris Landman weten te plaatsen voor het hoofd toernooi van Lakeside 2018. Telnekes wist Landman met 3-0 in sets op zij te zetten en mag zo zijn hotel kamer verlengen met een aantal dagen.

Derk Telnekes Netherlands (84,67) – Chris Landman Netherlands  (87,16) 3-0 (3-2,3-2,3-2)

Derk Telnekes buigt 0-2 achterstand om.
In de derde wedstrijd van de avond kregen we een Nederlands onderonsje tussen Landman en telnekes, Beide heren moesten gaan uitmaken wie zich zou plaatsen voor de eerste ronde van Lakeside 2018. Het was Landman die in de eerste set op een 2-0 voorsprong kwam in legs, maar moest toch toezien hoe Derk Telnekes weer op gelijke hoogte kwam. Daar waar het dus uitzag dat landman naar de set overwinning ging, was er toch een vijfde en beslissende leg nodig om te bepalen wie met de set winst ervandoor zou gaan. Derk Telnekes wist uiteindelijk die 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 winst en zo de eerste set op zijn naam te schrijven.

Ook in set 2 gaan beide tot het gaatje.
De tweede set verliep net zoals de eerste set. Beide heren gaven elkaar geen enkele ruimte waardoor er wederom een vijfde leg aan te pas moest gaan komen. Wederom was het Derk Telnekes die aan het langste eind trok, hij wist de vijfde set te winnen door dubbel 8 te raken. Telnekes liep zo uit naar een 2-0 voorsprong in sets.

Telnekes wederom de sterkste na 5 legs.
Het zat Chris Landman ook niet mee zo was de eindconclusie. Want wederom was het Derk Telnekes die een vijfde en beslissende leg wist te winnen en zich zo wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi op lakeside 2018.