Scott Waites en Fallon Sherrock darten nog even door

Zowel Scott Waites als Fallon Sherrock zien we in de volgende ronde van het Lakeside World Professional Darts Championship terug. Waites klopte in 4 sets de Schot Ross Montgomery en Fallon Sherrock was met 2-1 de Australische Corrine Hammond de baas.

Allereerst was de dames partij tussen de Corrine Hammond en de Engelse Fallon Sherrock als derde partij van de middagsessie. Corrine vorige editie nog runner up van het toernooi werd getipt als winnares van het toernooi. Zeker terugkijkend op het seizoen van Fallon dat door gezondheidsredenen er niet al te rooskleurig uit heeft gezien.

Maar Fallon is terug op haar oude niveau, dat ondervond Hammond aan den lijve.  In de eerste set, die Hammond begon, was na vier legsde stand 2-2  ( leg 3 en vier werden tegen de darts in gewonnen) en brak Fallon de Australische met 2 darts voor een 16 finish en haalde de eerste set tegen de darts in binnen.

Corrine zette dit recht in set twee die ze met 3-0 wist te winnen en zo begonnen de dames aan de derde en laatste set. De eerste twee legs werden met de darts gewonnen maar in leg drie brak Fallon de Australische. Ze had eerst tops gemist voor een 120 finish maar in de volgende beurt was 1 dart genoeg voor 2-1.

In haar eigen leg laat Fallon 32 staan vanaf 153 maar gooit zich de beurt erop stuk. Hammond mist dan dubbel 15 voor 2-2 en pakt Fallon in de herkansing de set en de match. Gemiddelden  Sherrock 70.68  – Hammond  71.69

In de slot partij van de middagsessie het treffen tussen Scott Waites en Ross Montgomery. Ross stal de show met zijn opkomst waar hij een ‘weergaloze’ luchtgitaar solo weg gaf. Hij had zijn energie beter kunnen bewaren voor de match want die verloor hij in vier sets.

Set 1 en 2 gingen aardige gelijk op maar eindigden alle twee in een 3-2 overwinning voor Scott Waites.  Set 3 begint met een break door Montgomery maar wordt gelijk weer terug gebroken door Waites. Toch weet Ross de derde leg ook weer tegen de darts in te pakken en verzilvert de breek in de vierde leg voor een 3-1 eindstand in die set en een 2-1 stand in het voordeel van Waites.

Montgomery wisselt dan van darts aan het begin van set vier en wordt gebroken door Waites die met de darts 2-0 maakt. In leg 3 mist Scott dan 2 matchdarts en komt Montgomery terug naar 2-1. In de volgende leg die Waites begint mist Scott nog eens vier matchdarts en komt Montgomery met een breek op 2-2.

Op tijd in leg vijf gooit Scott dan met 2 darts 92 uit voor 3-2 en een 3-1 eindstand voor een plek in de volgende ronde.

Gemiddelde  Waites  88.89  – Montgomery  90.72

Foto © David Gill Media – 2018