Wayne Warren geeft Wesley Harms een enkele reis richting Nederland terug.

Wayne Warren heeft voor een verassing gezorgd in de eerste ronde. Warren wist onze landgenoot Wesley Harms uit het toernooi te knikkeren door met duidelijke cijfers te winnen 3-1 in sets. Voor Wayne Warren is het de eerste keer dat hij zich plaatst voor de 2e ronde. Eerder in 2005 verloor hij van Mervyn King 0-3 en in 2013 ging hij ten onder tegen Alan Norris 1-3. Maar nu in 2018 is het dan wel raak ditmaal dus ten koste van Wesley Harms, die daarmee voor de tweede keer oprij sneuvelt in de eerste ronde.

Wesley Harms Netherlands  (90,56) –  Wayne Warren Wales  (95,07) 1-3 (2-3,3-0,2-3,1-3)

Wesley Harms die twee keer de halve finale wist te behalen op Lakside, moest het in zijn eerste ronde partij  gaan opnemen tegen de uit Wales afkomstige Wayne Warren. De vraag was kon Harms de eerste ronde overleven, iets wat hij vorig jaar namelijk niet deed. Toen verloor Harms in 1e ronde van  Krzysztof Ratajski  met 0-3.

Beide heren knalde de startblokken uit.
De heren hadden er behoorlijk zin in mag wel gezegd worden. Warren miste zelfs in de vierde leg triple 15 voor een eventuele 9 darter, iets wat na Paul Limm nooit meer gebeurd is op Lakeside.  In die eerste set houden beide heren elkaar behoorlijk in de tang. Een vijfde en beslissende moest eraan te pas komen. Met scores van 100-120-140-105 en dubbel 18 gaat de eerste set naar Wayne Warren met 3-2.

Harms overtuigend naar winst in de 2e set.
In de tweede set was het de taak voor Wesley Harms dat hij zich meteen moest zien te herstellen. Want wederom een uitschakeling in de eerste ronde kon hij echt niet gebruiken, maar Harms herstelde zich knap. De eerste leg in set twee pakte hij via dubbel 8, als hij dan ook nog Warren weet te breken word het zelfs 2-0 in legs. Harms weet op zeer overtuigende wijze naar de winst in de tweede set te gaan, hij wint ook de derde leg en zo werd het gewoon weer 1-1 in sets.

Warren met een 101 finish naar winst in de derde set
Wesley Hams keek in deze set tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist zich zeer knap terug te vechten tot 2-2. Harms had ook in de vijfde leg het initiatief in eigen handen, maar hij miste 3 pijlen om de set binnen te halen. Warren wist vervolgens via een geweldige 101 finish (T20,9,D16) te set alsnog te winnen.

Harms geïrriteerd en verliest.
De Nederlander bleek duidelijk aangeslagen na die 101 finish van Warren. Harms begon zich duidelijk en merkbaar te irriteren aan het publiek wat in de zaal zat. Zelfs bij een score van 65 keek harms zwaar geïrriteerd naar het bord. Warren maakte daar dankbaar gebruik van en wist de vierde set met 3-1 te winnen. daarmee plaatst hij zich voor het eerst voor de 2e ronde van Lakeside.

 

Foto © David Gill Media – 2018