Andy Baetens wint in een ware thriller van Scott Baker.

Andy Baetens heeft in een ware thriller de Engelsman Scott Baker weten te  verslaan met 3-2 in sets, maar makkelijk ging het zeer zeker niet. beide heren blijven elkaar vanaf de eerste leg bij de strot grijpen waardoor we een ware thriller van een vijfde set kregen. In de vijfde set was het dus Baetens die de eindzege veilig wist te stellen.

Andy Baetens Belguim  (86,73) – Scott Baker England  (85,75)  3-2 (1-3,3-1,3-1,0-3,5-3)

 

Scott Baker straft meteen af.
de eerste wedstrijd van deze avond ging tussen onze zuiderbuur Andy Beatens en de Engelsman Scott Baker. Het is de Belg die de eerste leg van de partij weet te pakken via dubbel 8, maar daarna moet hij toezien hoe Baker er 1-1 van maakt, en hoe de Engelsman hem wist te breken en op een 2-1 voorsprong kwam. Het was dus Baker die tegen de darts in de set op zijn naam kon schrijven, dat is dan ook precies wat hij deed.

Baetens breekt terug.
In de tweede set is het wederom Andy Baetens die de eerste leg wist te winnen. In de eerste set wist hij er geen goed vervolg aan te geven en ook nu moest hij toezien hoe Scott Baker weer op gelijke hoogte kwam. Baetens herstelde zich knap door met een 15 darts finish de 3e leg weer op zijn naam te schrijven, als Baetens dan ook nog Scott Baker weet te breken is het gewoon weer gelijk in sets 1-1, daarmee neemt die de set af die Baker begonnen is.

Beatens loopt weg.
De 3e set was de set die de jonge Belg Baetens mocht beginnen, en ook ditmaal begon hij met winst in de eerste leg. Vervolgens gaat t/m de 3e leg alles met de darts mee, maar dan is het wederom Baetens die de Engelsman weet te breken en de derde set op zijn naam weet te schrijven. Voor Scott baker was het nu allemaal een stuk duidelijker, en dat is dat hij nu beide resterende sets diende te winnen wilde hij een langer verloop op Lakeside beleven.

Scott Baker slaat genadeloos terug.
Met 14,14,15 darters is het Scott baker die ongelooflijke hard terug slaat en de vierde set, en deze keihard met 3-0 weet te winnen. Beide heren konden daarna even een rustpauze nemen want de reclame van de TV ging even voor het darts. Voor Baetens misschien wel op het juiste moment om even alles weer recht te zetten na die harde vierde set die hij verloor.

Een Thriller van een vijfde set.
Voor het eerst in de wedstrijd is het niet Andy Baetens die de eerste leg van een set wint, nee ditmaal is het Scott Baker die meteen de Belg weet te breken en de voorsprong in die vijfde en beslissende set pakt. Maar Baetens weet op zijn beurt weer meteen terug te breken met een geweldige 117 finish, zo stonden beide heren weer gewoon op een gelijke stand 2-2 in sets en 1-1 in legs. Andy mocht de derde leg zelf beginnen en weet deze ook te behouden en was zo nog een leg verwijderd van de tweede ronde. Baker wist op zijn beurt ook zijn eigen leg te behouden en zo kregen we dus een tie-break situatie die een verschil van 2 legs moest gaan opleveren.

Met scores van 100-180-105 is het Baetens die leg 5 weer gewoon pakt. In deze fase van de partij lieten beide spelers fantastisch darts zien Baker weet mede door een score van 180 en 117 en een finish van 118 de zesde leg te winnen. In de 7e leg is het Baker die 7 pijlen kreeg om Baetens te breken maar hij kon ze alle 7 niet raken, Baetens kwam met de schrik vrij en mocht zich alsnog winnaar noemen van die zevende leg.

Baetens is dan echt op stoom en met een 180,140,en 170 score pakt hij vervolgens via dubbel 4 alsnog de eindzege.

 

Foto: Patrick Krekels Fotografie