Michael Unterbuchner plaatst zich voor de 1e ronde van Lakeside 2018 na een zege op David Cameron.

Michael Unterbuchner heeft zich ten kosten van de Canadees David Cameron weten te plaatsen voor de eerste ronde van het BDO WK. De jonge Duitser versloeg in een Thriller zijn tegenstander uiteindelijk met 3-2 in sets en 5-3 in legs in de laatste set.

David Cameron Canada (77,30) – Michael Unterbuchner Germany (85,29) 2-3 (2-3,3-0,3-1,1-3,3-5)

Wisselvallig begin van beide heren.
De eerste wedstrijd van dag 3 op het BDO Lakeside World Championship is een voorronde partij tussen een Duitser en een canadees. Het is de Duitser Unterbuchner die de eerste leg van de wedstrijd weet te winnen met een 18 darts finish, met een 13 darter gaat ook de tweede leg naar de jonge Duitser, die afgelopen december ook te bewonderen was op de Finder darts Masters. In de derde leg ging het niet allemaal even soepel bij de heren. David Cameron weet eindelijk na 24 darts de derde leg te winnen met dubbel 12. Cameron wist er vervolgens met een 146 finish 2-2 van de maken. In de vijfde leg is het dan toch de Duitser Unterbuchner die de set winst naar zich toe trekt.

Beide heren weer in evenwicht.
In de tweede set is het David Cameron die de eerste leg wist te winnen. Daar waar in de eerste set Unterbuchner op een 2-0 voorsprong kwam, was het in deze tweede set Cameron die een 2-0 voorsprong nam. En David Cameron liet de Duitser niet terug komen zoals de Duitser in de eerste set wel met Cameron deed. David pakte de tweede set vrij eenvoudig met 3-0 in legs.

Cameron maakt het verschil.
Niet Unterbuchner maar David Cameron is de man die het verschil weet te maken in deze voorronde partij. De Canadees weet ook de derde set vrij makkelijk te winnen, ditmaal doet hij dat met de cijfers 3-1. De jonge Duitser wist vanaf nu wat van hem verwacht werd, dat was 2 sets oprij winnen wilde die een langer verblijf op Lakeside hebben.

Unterbuchner terug in de wedstrijd.
Ze zeggen vaak van een Duitsers heb je pas gewonnen als ze met de bus de stad uit zijn. En dat geld ook zeker voor David Cameron, want hij ziet de vierde set voor zijn ogen verdwijnen. Unterbucnher pakt de vierde set vrij simpel met 3-1, beide heren gingen zich dus opmaken voor een beslissende vijfde set.

De heren gingen tot het gaatje.
Na drie sets te hebben gespeeld zag het er niet uit dat deze partij tot het gaatje zou gaan, maar het wonder geschiet. De Duitser wist zich zeer knap terug te vechten in de wedstrijd. Beide heren wisten hun eigen leg te behouden in de vijfde set, waardoor we een verlenging  gingen krijgen in deze wedstrijd. De Canadees was de eerste die zijn tegenstander in de 5e leg wist te breken, voor Cameron was het nu duidelijk, gewoon zijn eigen leg behouden. Maar de Duitser wist zich wederom knap terug te vechten, via een finish van 83 (25,18,40) brak hij zijn tegenstander en zette de stand weer op 3-3. Het werd uiteindelijk de Duitser die achtereenvolgens de 7e en 8e leg wist te winnen en zich zo plaatste voor de eerste ronde van Lakeside 2018

 

Foto © David Gill Media – 2018