Trina Gulliver op koers voor een 11de wereldtitel, Vicky Pruim word aan de kant geschoven.

Trina Gulliver heeft geen schade opgelopen aan haar eerste ronde partij tegen de Zweedse Vicky Pruim. de 10-voudige wereldkampioene Gulliver wist zich met de cijfers 2-1 in sets, zich te plaatsen voor de kwartfinale`s in het dames toernooi.

Trina Gulliver MBE England (80,62) – Vicky Pruim Sweden  (72,00)  2-1 (2-3,3-1,3-0)

Gulliver meteen in de problemen.
De tweede wedstrijd van de avonds sessie was er een uit het dames toernooi. 10-voudig Lakeside kampioene Trina Gulliver moest het dus gaan opnemen tegen Vicky pruim. Maar het is niet Gulliver die de eerste set weet te winnen, nee het is de Zweedse Vicky Pruim die brutaal de eerste set met 3-2 binnen weet te slepen.

Gulliver stelt orde op zaken.
na het verlies van 2-3 in de eerste set, is het Trina Gulliver die in de tweede set orde op zaken stelt. Trina kwam op een comfortabele voorsprong van 2-0 in legs. Vicky Pruim maakt er dan wel nog 1-2 van maar verder dan dat kwam Vicky niet meer. Gulliver pakte de tweede set met een 3-1 overwinning.

Ook in het begin van de derde en beslissende set is het Gulliver die het voortouw neemt, zei komt op een 1-0 voorsprong. het verzet van Vicky Pruim leek hiermee ook meteen gebroken, Gulliver weet Pruim te breken en komt daarmee op een 2-0 voorsprong. Gulliver weet het via dubbel 18 uiteindelijk af te maken en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale`s.