Dag vier op Lakeside. De heren spelen de laatste eerste ronde wedstrijden

Dag vier van het Lakeside World Professional Darts Championship. Op de agenda voor vandaag staan de laatste 6 wedstrijden van de eerste ronde herentoernooi en twee dameswedstrijden nog van de eerste ronde.

In de middagsessie die om 13:30 uur Nederlandse tijd begint opent Welshman Jim Williams de middag in een partij tegen de Zweed Dennis Nilsson. Daarna komt Richard Veenstra in actie tegen de Noord Ier Kyle McKinstry gevolgd door de damespartij tussen Aileen de Graaf en Paula Jacklin uit Engeland.

Geert De Vos sluit de middagsessie af. Hij speelt tegen Derk Telnekes die op indrukwekkende wijze de eerste ronde bereikte en als hij die voor kan voortzetten zeker niet kansloos is tegen Geert.

In de avondsessie die om 20:00 uur begint komt na de openingspartij tussen Martin Phillips uit Wales tegen Engelsman Daniel Day Anca Zijlstra aan de beurt. Anca moet het opnemen tegen Anastasia Dobromyslova. Een pittige opgave dus en laten we hopen dat Anca de zenuwen de baas is in een altijd moeilijke eerste ronde partij.

Na deze wedstrijd gaan we er ook goed voor zitten om mogelijk weer te genieten van de grimassen van de Schot Cameron Menzies, een speler die vol passie en emotie zijn partijen speelt. Zijn tegenstander is Conan Whitehead uit Engeland en met een Menzies in vorm is een tweede ronde mogelijk.

Jamie Hughes sluit de avond af tegen de Duitser Michael Unterbuchner. Op papier is dit te doen voor de Engelsman maar als we even terugblikken naar de eerste wedstrijd van Unterbuchner op het Finder Masters podium waarin hij Richard Veenstra klopte weet je het maar nooit.

Voor de liefhebbers die de Engelse zenders wel kunnen ontvangen die kunnen vanmiddag inschakelen op Channel 4 en vanavond op BT Sport. Kijk je via het internet, ook vandaag is er een livestream verzorgt door de BDO de link vind je rechts op onze homepage.

De wedstrijden voor vandaag in de volgorde van spelen;

Heren best of 5 sets   Dames best of 3 sets    
           
  Middagsessie   Dinsdag 8 januari    
Pos Speler 1   Speler 2   score
R1 Jim Williams – Wal Dennis Nilsson – Zwe
R1 Richard Veenstra – Ned Kyle McKinstry – N Irl
WR1 Aileen de Graaf – Ned Paula Jacklin – Eng
R1 Geert De Vos – Bel Derk Telnekes – Bel
Heren best of 5 sets   Dames best of 3 sets    
           
  Avondsessie   Dinsdag 8 januari    
Pos Speler 1   Speler 2   score
R1 Martin Phillips – Wal Daniel Day – Eng
WR1 Ana. Dobromyslova – Rus Anca Zijlstra – Ned
R1 Cameron Menzies – Schot Conan Whitehead- Eng
R1 Jamie Hughes – Eng Michael Unterbuchner-Du