Daniel Day niet gelukkig op zijn dubbels

Het toernooi voor Daniel Day zit er op. De Engelsman die toch sterk door de voorronde kwam en zich plaatste voor de eerste ronde tegen Martin Phillips was vanavond erg ongelukkig op zijn dubbels.

En dat heeft hem de match tegen Welshman Martin Phillips gekost. En het zag er allemaal nog goed uit na de eerste set die Day met 3-2 won. Hij was deze set begonnen en pakte met de darts de vijfde leg.

Maar vanaf set twee begint het ‘double trouble’ voor Day en kan Phillips niet breken. Ook in de derde leg lukt het hem niet en zo gaan de vijf legs met de darts en komt Martin op 1-1.

In set drie opnieuw gemiste breek kansen nu van zowel Phillips als Day en gaat deze set met de darts naar Phillips.

Set 3 komt Phillips 2-0 voor na en breek in de eerste leg en het houden van zijn eigen leg maar Day komt terug naar 2-2. Phillips vindt echter tops met 2 pijlen voor 3-2 een komt 2-1 voor.

Met de darts gaat de eerste leg naar Phillips  die dan breekt met een 64 uitgooi voor 2-0. Day weet het toch weer spannend te maken en komt terug naar 2-2.  In de vijfde leg echter een sterke opening en tweede beurt van Phillips (180 en 140 )en dat geeft hem ruimte voor een finish die hij nu wel met 3 darts weet te vinden (60) voor de match

Gemiddelden Phillips  83.23  –  Day  79.30

Foto © David Gill Media – 2018