Darryl Fitton met een 170 finish door naar de tweede ronde, maar het was niet goed.

Darryl Fitton heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde op Lakeside maar makkelijk ging het allemaal niet . Fitton die toch wel een legende is binnen de darts sport had nog de grootste moeite met de uit Australie afkomstige Justin Thompson. Fitton won de wedstrijd in style met een 170 finish, het werd 3-2 in sets.

Darryl Fitton (85,51) – Justin Thompson (81,09)   3-2 (3-0,0-3,3-0,0-3,4-2)

Fitton zonder problemen naar de eerste set.
De laatste wedstrijd van dag 3 dat is er toch wel een mogen we zeggen. een oud legende Darryl Fitton betrad op dat moment het podium en zal zijn eerste ronde match tegen Justin Thompson spelen. Darryl de man die toch wel de meeste ervaring van iedereen zo beetje heeft op Lakeside samen met Martin Adams kwam al heel snel voor met 2-0. Fitton had in die eerste set weinig moeite met Thompson het werd 3-0 in legs en de eerste set was een feit.

Darryl Fitton lijkt de weg kwijt, Thompson haakt aan.
Justin Thompson begon de tweede set geweldig met een 13 darter kwam hij op een 1-0 voorsprong. Fitton leek het even helemaal kwijt te zijn, hij miste maar liefst 9 darts om op 1-1 te komen. Thompson raakte uiteindelijk met zijn 7e dart wel de dubbel en kwam zo zelfs op een 2-0 voorsprong in de set. Thompson wist vervolgens zijn eigen leg te houden en won zo de set met 3-0. Darryl Fitton noteerde in die tweede set een gemiddelde van 66,15

Fitton Back in Town.
Na een dramatische slechte tweede set van Darryl Fitton, was hij in de derde set weer back in town. Fitton kwam mede door een 13 darter op een 2-0 voorsprong. Fitton mocht zelf aan de derde leg beginnen, hij opende met 100,60,100,140 en via dubbel 20 pakte hij de derde set en de 2-1 voorsprong in sets.

Beide heren rommelen maar wat aan.
de openings-leg in de vierde set stonden beide heren wat aan te rommelen. beide heren bakte er heel weinig van, na 21 darts was het Justin Thompson die met 1-0 voor kwam. In de tweede leg ging het allemaal ietje beter maar ook niet echt van harte. Wederom was het Thompson die de leg won en een comfortabele 2-0 in legs voor kwam. Zoals het in de sets hiervoor ging, zo ging het ook in de vierde set. Thompson won de vierde set met 3-0, zo eindige alle sets tot nu toe in een 3-0.

170 finish voor de wedstrijd
Beide heren konden zich gaan opmaken voor een echte tie-break. Want na 4 legs gespeeld te hebben en waarbij alles met de darts mee ging werd uit 2-2 in legs en dat betekende dat we minimaal 2 verschil moesten gaan krijgen in legs. Via een 14 darter is het Fitton die op 3-2 komt, Darryl leek het wer te pakken te hebben, hij wist Thompson te breken en deed dat in style met een fantastiche 170 finish besluit hij de wedstrijd.

 

Foto © David Gill Media – 2018