Geert De Vos zet streep door titel aspiraties Derk Telnekes

Belgische dartsspeler, Geert De Vos, heeft een dikke vette streep gezet op de titel aspiraties van Derk Telnekes. Telnekes die in zijn voorronde partij tegen Chris Landman nog schitterde verloor in de slotmatch van de middag helaas met 3-1.

Derk, onze Nederlandse dartskampioen speelde in die partij ogenschijnlijk niet echt vrij van de zenuwen. Geert die de match begon had het voordeel in de vijfde en laatste leg van set 1 die na vier legs met de darts een 2-2 stand liet zien. Met een 180 score en vervolgens een 140 nam De Vos een ruime voorsprong en haalde de set met een 14 darter binnen.

In de tweede set was het voordeel aan Telnekes die een kans op 3-1 in die set om zeep hielp door een verkeerde dubbel te raken en zich zo stuk gooide. Geert kwam gelijk maar met het voordeel van de darts in leg 5 pakte Derk met een 20 darter de set.

In set 3 kwam Derk even niet in het hoofdstuk voor en won Geert de set met 3-0. Set 4, de set die Telnekes begon moest weer over alle vijf de legs worden gespeeld. Na 1-1 in die set ( alles ging met de darts ) een dramatische derde leg die na 27 darts op dubbel 1 door Derk gewonnen. Maar met een 18 darter komt De Vos weer op gelijke hoogte. Derk heeft dan 3 darts voor de set maar vindt de dubbel niet en pakt Geert zijn kans met een 52 finish voor de partij en een plek in de tweede ronde.

Gemiddelden; De Vos 87,37  –  Telnekes 81,73

Foto © David Gill Media – 2018