Jim Williams ontsnapt aan uitschakeling, hij wint na een grandioze comeback.

Jim Williams is ternauwernood aan uitschakeling in de eerste ronde ontsnapt. Williams kwam met 0-2 achter in sets tegen qualifier Dennis Nilsson., en zag het harden werken van het afgelopen jaar helemaal in duigen vallen. Maar de Welshman Williams wist een echte comeback te forceren, hij mocht alsnog als grote winnaar van het podium afstappen, het werd uiteindelijk 3-2 in sets.

Jim Williams (81,27) – Dennis Nilsson (82,42) 3-2  (2-3,2-3,3-2,3-1,3-1)

Dennis Nilsson verrassend naar de zege in de eerste set.
De openings wedstrijd van dag 4 ging tussen de man uit Wales Jim Williams en Dennis Nilsson uit Zweden. Op voorhand zou men zeggen dat Jim Williams niet veel te duchten zou hebben van de Zweed. Maar in de eerste set is niets minder waar. Het is juist Nilsson die de eerste set op zijn naam weet te schrijven met 3-2.

Jim Williams zwaar in de problemen.
De Welshman Jim Williams moest lijdzaam toezien hoe Dennis Nilsson ook de tweede set met de zelfde cijfers naar zich toe wist te trekken (3-2) en dat had Williams toch niet kunnen bedenken op voorhand.

Nilsson kan het niet afmaken.
Jim Williams bewees zich zelf een zeer goede dienst door in de laatste leg van de derde set Nilsson te breken en zo de set te pakken. Dennis Nilsson die de set zelf mocht beginnen had dus ales in eigen hand, maar hij kon dus niet voorkomen dat Jim Williams in de vijfde leg de Zweed brak.

comeback van Williams.
Niemand in de zaal had nog voor mogelijk houden dat Williams zou kunnen terugkomen in de wedstrijd, maar daar dacht Jim Williams net even anders over. Williams presteerde het onmogelijke en wist na de derde set, nu ook de vierde set te winnen (3-1) en speelde zich zo knap terug in de wedstrijd.

Williams geeft comeback extra glans.
In de vijfde en beslissende vijfde set behouden beide spelers hun eerste leg. aar in de derde leg gaat het mis voor Nilsson, hij kan zijn eigen leg niet behouden en moet toezien hoe hij gebroken word door Jim Williams. Williams mocht zelf aan de vierde leg beginnen en had vanaf dat moment alles in eigen hand om de comeback extra glans te geven. Williams deed wat die moest doen, hij behoud zijn eigen leg en wint na een grandioze comeback alsnog met 3-2 in sets.