Richard Veenstra maakt het zich zelf moeilijk, maar wint wel zeer verdiend.

Richard Veenstra heeft het zich zelf wel heel moeilijk gemaakt tegen de uit Noord Ierland afkomstige Kyle Mcinstry. Veenstra kwam in vogelvlucht op een 2-0 versprong in sets. Maar zag McKinstry alsnog op gelijke hoogte komen. Veenstra trok uiteindelijk alsnog aan het langste eind, hij wist de wedstrijd te winnen met 3-2 in sets.

Richard Veenstra Netherlands (91,88) –  Kyle McKinstry Northern Ireland   (87,99) 3-2  (3-0,3-1,2-3,1-3,3-1)

Veenstra Veenstra heeft er zin in.
In de tweede wedstrijd van de dag zagen we de eerste Nederlander van de drie die vandaag zullen aantreden op Lakeside, Richard Veenstra mocht het gaan opnemen tegen de uit Noord Ierland afkomstige Kyle McKinstry. Veenstra begint zijn wedstrijd uitstekend met scores van 100-130-131 weet hij de eerste leg te pakken via dubbel 2. In de tweede leg noteerde Veenstra zijn eerste maximale score van 180 en met een 15 darter gaat ook leg twee naar de Nederlander. Richard was op dat moment echt helemaal los met 2x een 100 score en zijn 2e maximale score van 180 en een 14 darter pakt hij de eerste set met 3-0.

ijzersterk optreden van Veenstra.
Veenstra mag de tweede set beginnen na dat die de eerste set had afgepakt van McKinstry, En Veenstra ging gewoon keihard door met het gooien van hoge score`s van 137-134, hij weet met dubbel 16 de eerste leg in set twee te winnen. Kyle McKinstry mocht eindelijk na 4 gespeelde legs eens een leg winnen en bracht de stand in de tweede set op 1-1.Veenstra wist het daarna weer zeer goed op te pakken hij pakt zowel de derde als ook de vierde leg en zo ook maar meteen de complete set winst.

Mckinstry profiteert van een mindere periode van Veenstra.
Veenstra stond werkelijk fantastisch darts te spelen hij noteerde een average van 95,13, daarnaast was hij dik 50% op zijn dubbels. Ma in de derde set was het stukken minder met Veenstra, hij wist zijn tripples minder goed te vinden waardoor het na 4 gespeelde legs 2-2 stond in ie derde set. Tot overmaat van ramp zag hij ook nog dat Kyle Mckinstry de derde set wist te winnen met 3-2.

Veenstra laat het liggen en Mckinstry heeft zijn comeback.
Kyle Mckinstry had zijn draai gevonden op het Lakeside podium, hij weet Veenstra meteen in de vierde set te breken, maar Veenstra hersteld zich meteen heel goed en breekt op zijn beurt Mckinstry weer. Beide heren hadden het zwaar om hun eigen leg te behouden want ook de derde leg ging tegen de darts in, waardoor Kyle Mckinstry op ee 2-1 voorsprong kwam. Mckinstry weet dan met een waanzinnige finish van 144 te set alsnog te pakken en de tweede comeback van deze middag is een feit.

Veenstra in de 6e versnelling.
Mckinstry rook bloed maar Veenstra schakelde in zijn 6e versnelling en wist weer met fantastisch darts naar een 2-0 voorsprong te komen. Veenstra miste vervolgens in de derde leg 3 match darts en gaf de leg alsnog af aan Mckinstry 2-1. Maar in de vierde leg was het toch Veenstra die met scores van 140-100-140 de wedstrijd naar zich toe te treken.