Glen Durrant klopt Darryl Fitton met ruime cijfers, maar uitslag is zeer geflatteerd.

Glen Durrant heeft met ruime cijfers de kwartfinale`s bereikt van Lakeside 2018. Al geeft de uitslag wel een zeer vertekend beeld de 4-1 overwinning was er niet een die makkelijk tot stand kwam. Darryl Fitton gaf na de tweede set behoorlijk tegenstand, waardoor Glen Durrant nog alles uit de kast moest trekken voor deze eindzege.

Darryl Fitton England (93,37) – Glen Durrant England  (99,43)  1-4 (0-3,1-3,3-2,2-3,2-3)

Durrant wil snel terug naar hotel kamer.
De regerend BDO wereld kampioen laat meteen in de eerste leg zien waarom hij de grote favoriet is voor de titel. Durrant opent meteen met een 11 darter via dubbel 16. Durrant laat ook in de tweede leg geen spaan heel van Fitton hij wint de leg met een finish van 74 via (S14 S20 d20) en gaat zo naar een simpele 2-0 voorsprong in die eerste set. Als Durrant dan ook nog leg drie weet te winnen is de set na een kleine 5 minuten een feit voor Glen Durrant de toon is gezet.

Fitton geen kans tegen Durrant.
Glen Durrant blijft uitstekend gooien tegen Darryl Fitton. Durrant gunt de Dazzler nog wel de eerste leg in de tweede set, maar daarna is het gewoon Durrant wat de klok sloeg. De vraag is dan ook wie moet deze man stoppen zoals hij momenteel staat te spelen.

Darryl Fitton vecht zich op knappe wijze terug de wedstrijd in.
Fitton wist net als in de tweede set de eerste leg in set drie te winnen, Durrant wist vervolgens via een mooi 128 finish er weer 1-1 van te maken. Met een 15 darter wint Durrant ook de tweede leg en leek daarmee op weg naar een comfortabele 3-0 voorsprong in sets.  Fitton weet met een maximale score van 180 de vierde leg te openen. Maar Durrant zet daar tegen over scores van 137-138, Fitton raakt er niet van onder de indruk en kan via dubbel 16 er weer 2-2 van maken. Voor het eerst had Fitton een beetje grip op Durrant. Op het moment dat niemand er meer rekening mee hield is het toch Fitton die de set winst weet te pakken, waardoor hij de achterstand verkleint naar 1-2 in sets.

De mannen pakte elkaar bij de strot.
Na de setwinst van Fitton gaat hij in de vierde set vrolijk verder hij weet via een 12 darter en een finish van 132 de leg te winnen. Durrant kwam daarna meteen met een geweldig antwoord, hij knalde er even een 13 darter uit en bracht de stand weer op 1-1. Beide heren noteerde in de derde leg beide de zelfde scores in de eerste 9 darts 100-140-140, Het is uiteindelijk Durrant die met een finish van 68 het verschil weet te maken en de leg wint. Darryl Fitton lijkt te zijn herboren met scores van 140-140-100 en een finish van 121 wint hij de vierde leg in 12 darts. Beide heren lijken in deze fase van de wedstrijd niet meer te kunnen missen. Durrant pakt de leg alsnog met scores van 100-137-180 en een 13 darts finish zijn genoeg voor de setwinst voor Durrant.

Duzza pakt toch de overwinning.
het verzet van Fitton lijkt dan te zijn gebroken, Darryl gooit namelijk in het begin van de vijfde set een pudding leg, Durrant zegt dank u en pakt de leg simpel. Maar Fitton weet dan in de tweede leg er weer een gruwelijke 13 darter uit te persen en de stand op 1-1 te zetten. Het gezicht van Durrant zegt genoeg (kom ik dan nooit van hem af) lijkt hij wel te denken. Durrant houd Fitton onder druk en antwoordde met een 13 darter terug, Glen was op dat moment een leg verwijderd van de eindzege. Maar op die leg moest hij nog minimaal 1 leg wachten, Fitton weet namelijk de vierde leg te winnen, maar daarna is het toch Glen Durrant die zijn handen omhoog mag steken hij wint met 4-1 in sets van een sterk spelende Fitton.

 

Foto Patrick Krekels Fotografie