Mark McGeeney overklast Danny Noppert

Mark McGeeney heeft een eind gemaakt aan het Lakeside verhaal van Danny Noppert. De 45 jarige darter uit Coventry Engeland was genadeloos voor de vooral tegen zichzelf vechtende Noppert.

Noppert was geen schim van de speler die we in de voorgaande twee wedstrijden zagen. Alleen in de eerste set was Noppert nog aardig trefzeker op de dubbels maar naarmate de wedstrijd vorderde liepen nog de tripples als dubbels lekker en zonder die twee kun je geen wedstrijd winnen.

Tegenstander McGeeney wist wel op de juiste momenten het vizier op scherp te hebben voor onder meer een 160 finish een 120 finish en een belangrijke 127 finish in de vierde leg van set 5. Deze was goed voor een break en zo kwam McGeeney terug naar 2-2 om met de darts in de vijfde leg met 3 darts 64 uit te gooien voor de partij en een plek in de kwartfinale.

De hoogste finish was 110 in de eerste set maar vanaf daar was een 89 finish zijn hoogste wapen feit.

Zoals al gezegd wel een goede eerste set van Danny die hij met 3-1 pakte met in de eerste leg gelijk een break en daarna die 110 finish voor 2-0. McGeeney mist in de vierde leg 4 darts voor 2-2  en gaat de set met 3-1 naar Noppert.

McGeeney breekt dan Noppert in leg 1 van set 2 met een 160 finish en pakt met 3-1 de set. In de derde set krijgt Noppert totaal geen leg mee en komt 2-1 in sets achter. Op het podium zien we onder tussen een andere Noppie dan dat we gewend zijn. De altijd koele Fries moppert en is kwaad op zichzelf vanwege de belabberde scores en teveel gemiste pijlen op een dubbel.

In de vierde set gaan de eerste twee legs met de darts. Noppert was begonnen en wordt dan in de derde leg gebroken. Met tops in leg 4 breekt hij terug voor 2-2 maar de vijfde leg die hij begint gaat naar McGeeney die eerst 39 laat staan voor een 164 finish maar in de volgende beurt wordt het dan 3-2 voor the Gladiator McGeeney en 3-1 in set.

Set vijf gaan de eerste twee legs weer met de darts maar in leg 3 kan Danny McGeeney breken en zet zich zo weer enigszins terug in de wedstrijd. Een 127 finish van McGeeney is goed voor een breek en pakt hij met de darts de vijfde leg met een 64 finish en is door naar de kwartfinale.

Gemiddelden Noppert  89.48  –  McGeeney  92.13