Mega prestatie van Andy Baetens

Belgische dartsspeler Andy Baetens heeft een van zijn grootste prestaties geleverd op het Lakeside podium. In 6 bloedstollend spannende set klopte de Lakeside debutant de Lakeside World Pro Champion uit 2015 Scott Mitchell.

Andy begon voortvarend aan zijn partij tegen Scott en won met 3-2 en 3-1 de eerste twee sets. Kanttekening bij deze sets is dat er heel veel legs tegen de darts in gingen. Maar in set 1 wist Andy wel de vijfde leg te houden en in set 2 na een breek in leg 3 pakte hij met de darts de vierde leg voor 3-1.

In de derde set komt Andy nog wel 1-0 voor maar verliest dan 3 legs op rij en komt Mitchell terug naar 2-1.  In set vier die is begonnen door Mitchell breekt Andy de Engelsman maar ook de drie daarop volgende legs gaan tegen de darts in en spelen ze een vijfde beslissende leg die door een 141 finish op naam van Scott komt en staan de heren gelijk, 2-2

Set vijf is dan de eerste set waarin de legs met de darts gaan ook de vijfde leg die Andy begint en met een 91 finish op de bull ( 25, 16, bull) pakt en 3-2 voorkomt.

Set zes gaat ook in vijf legs en bij 2-2 begint Mitchell. Hij moet winnen om in de race te blijven en komt uiteindelijk op tops uit. Baetens staat dan nog op 115 die hij terug brengt naar 60. Mitchell mist dan drie darts voor de set en vindt Andy 60 met 20 darts voor de match en en plek in de kwartfinale.

Gemiddelden Baetens; 94.35  – Mitchell  96.39