Michael Unterbuchner klopt de als derde geplaatste Jamie Hughes

Sensatie op Lakeside in de laatste match van de eerste ronde tussen Jamie Hughes, als derde geplaatst op Lakeside, en de nieuwkomer uit Duitsland, Michael Unterbuchner.

Want de speler uit München werkte namelijk in 5 bloedstollend spannende sets favoriet voor de titel Jamie Hughes naar huis. Niet alleen is dit voor Michael een wereld prestatie ook schrijft hij opnieuw geschiedenis door als eerste Duitse deelnemer op Lakeside zover te komen. Hij schreef al geschiedenis door als eerste Duitse speler een wedstrijd op het wereldpodium te winnen, maar met het bereiken van ronde twee op Lakeside wordt hij een speler die binnen de Duitse Dartssport niet snel wordt vergeten.

Maar Michael heft het zich zelf wel moeilijk gemaakt. In plaats van met 3-0 te winnen ging de partij door tot en met de 8ste leg in set 5. Double trouble speelde hem parten gedurende bijna de gehele wedstrijd en als we kijken vanaf set 1 had Unterbuchner deze zeker opnaam moeten schrijven maar ging met 3-2 naar Hughes.

Een flinke tik terug gaf Michael in set twee die hij met 3-0 pakte door in leg 3 tegen de darts in 121 uit te gooien op de bull. Hughes pakte tegen de darts in leg 1 van set 3 maar verloor er daarna 3 op rij en ging met 3-1 de set naar Unterbuchner.

Hughes scoorde wisselvallig maar door de vele  misser op de dubbel liet Michael Jamie toch weer in de wedstrijd komen en won hij set 4 met 3-2 voor een 2-2 stand.

In de vijfde en laatste set begint Michael maar moet toezien hoe Hughes voor 126 gaat. Hij mist deze op de bull en ook in de herkansing komt Hughes niet uit en pakt Michael met een mazzeltje alsnog zijn leg. Hij breekt dan Hughes voor 2-0 en is 1 leg verwijderd van de tweede ronde.

Hughes slaat terug eerst met een break en een punt in zijn eigen leg wordt het 2-2 en beginnen ze aan de tie-break, waarin Hughes met een break op voorsprong komt, 3-2. Hij mist dan 3 matchdarts en komt Unterbuchner weer gelijk, 3-3.

Houdt dan vervolgens zijn eigen leg en als Hughes in leg 8 dan de bull mist voor 86 gooit Unterbuchner 60 uit voor game set and match

Gemiddelden Hughes  87,14  –  Unterbuchner  89,30