Lisa Ashton op weg naar 4e Lakeside titel na winst op Fallon Sherrock.

Lisa Ashton heeft zich deze avond ten koste van Fallon Sherrock geplaatst voor de halve finale van Lakeside 2018. Fallon had de kansen op de tweede set te pakken meer verzuimde waardoor Lisa Ashton dank u zei en de wedstrijd eindigde met 2-0 in sets.

Fallon Sherrock England  (75,02) –   Lisa Ashton England  0-2  (73,39) (1-3,2-3)

Lisa Ashton domineert als vanouds.
Drie voudig Lakeside kampioene Lisa Ashton begon goed met haar eerste 3 darts met een score van 140 liet ze weer meteen haar power zien. het is ook Lisa Ashton die even met een 116 finish de eerste leg afsnoept van Fallon. Het is dan aan lisa om te zorgen dat ze haar eigen leg wist te behouden en juist daar ging het mis voor haar. Fallon Sherrock weet Lisa terug te breken waardoor bede dames weer op 1-1 komen. In de derde leg was het Ashton die met 2 scores van 100 wist te openen, vervolgt door een 140 score, Fallon kon niet met Lisa mee en zo was de derde break een feit in deze nog korte partij. Als Lisa dan ook nog even met de maximale score van 180 opent in de vierde leg vervolgt door score`s van 123 en 130  is de wint in de vierde leg wel een feit en daarmee ook de eerste set binnen.

Fallon verzuimt de kansen af te maken.
De eerste leg in de tweede set is het Fallon die Lisa meteen weet te breken en op een 1-0 voorsprong komt. Lisa had op dat moment even geen antwoorden op de darts van Fallon in die fase van de wedstrijd. Fallon weet haar eigen leg te winnen en komt zo op een comfortabele 2-0 in legs voorsprong. De derde leg is het Lisa die mag beginnen en zij weet haar eigen leg te behouden, voor Fallon kwam het op dat moment aan dat ze haar eigen leg gewoon moest winnen en de set veilig te stellen. Maar Ashton had haar draai weer gevonden en knalde even twee scores van 140 en 137 eruit, maar Fallon antwoorden met 3x een score van 100., maar kon niet voorkomen dat Ashton haar wist te breken en zo de stand op 2-2 zette. Beide dames gingen zich opmaken voor een beslissende vijfde leg die Ashton zelf mocht beginnen. Beide dames starten zeer goed en noteren beide 2 maal een score van 100 op het bord. Maar het is dan toch Fallon die faalt en moet toezien hoe Lisa vrolijk verder knalt met weer een 100 en 119 score en de wedstrijd definitief naar zich toe wist te trekken.