Scott Waites plaatst zich voor de kwartfinale`s, na een waanzinnige wedstrijd tegen Dean Reynolds

Scott Waites heeft zich via een waanzinnige wedstrijd weten te plaatsen voor de kwartfinales op Lakeside 2018. Waites versloeg Dean Raynolds in een ware titanen strijd. beide heren grepen elkaar vanaf de eerste darts bij de strot en lieten elkaar ook niet meer los. Het was dus Waites die als gelukkige van het podium mocht afstappen.

Dean Reynolds Wales (94,53) – Scott Waites England  (93,21)  2-4 (3-1,1-3,2-3,1-3,3-1,2-3)

Raynolds als een orkaan van start.
Beide heren vlogen er vanaf de eerste darts meteen in. Scott Waites was de man die de eerste leg wist te winnen van deze partij, maar daarna was het de Dean Raynolds one man show. Dean wist zeer overtuigende de volgende drie legs oprij te winnen en de eerste set binnen te harken. Beide heren kwamen dus goed uit de startblokken en dat zou wat beloven voor het vervolg van de wedstrijd als we daar tenminste vanuit mochten gaan.

Waites in de turbo naar set 2.
Scott Waites heeft in de tweede set de Turbo aangezet, in no-time staat hij met 2-0 voor, maar daarna is het weer even de  Raynolds show, hij weet 2 maal de maximale score te noteren achter elkaar waardoor we ons konden gaan op maken voor een eventuele 9 darter. Raynolds mist de 8e darts voor tripple 19 op een haartje waardoor Paul Limm de enige zal blijven voorlopig. Raynolds weet wel de leg te winnen, maar daarna is het weer gewoon Waites die de vierde leg wint en de tweede set binnen haalt.

Waites met 116 finish naar de set winst.
het begin van set drie gaat het zelfde als bij set twee. Het is weer Scott Waites die de eerste leg weet te winnen, daarna krijgen we Raynolds die leg 2 en 3 weet te winnen. Waites gooit er vervolgens een tandje bij en pakt leg 4 met een 14 darter. Beide heren gingen zich opmaken voor een beslissende vijfde leg. Raynols noteerde scores van 140-140-100, Waites zet er 100-180 en een geweldige finish van 116 T20-S16-D20) tegenover en pakt daarmee de derde set en de voorsprong van 2-1 in sets.

Het getal 14 lijkt Waites goed te bevallen.
Dean Raynolds denkt wat jij kan Waites dat kan ik ook en dat doet hij dan ook. Raynolds pakt de eerste leg met een hoge finish van 100 (t20-D20) Waites denkt jij doet maar en begint de tweede leg met 115-115-140-118 en pakt de leg met een 14 darts finish via dubbel 4. Waites pompt er in de 3e leg wederom een 14 darter uit en breekt daarmee Raynolds die de derde leg begonnen was. Scott Waites is dan echt helemaal los hij pompt er met scores van 100-138-145 weer een 14 darter uit en pakt de set met 3-1. Raynolds wist wat hem te doen stond, namelijk even 3 sets oprij winnen wilde die nog langer overnachten op Lakeside.

Raynolds verkleint achterstand na 1 set.
Waites stoomt door en weet de eerste leg te winnen. Raynolds antwoord erop met een 12 darts finish en zet de stand in de vijfde vijfde set op 1-1. Dean doet een Waites na, hij gooit de 3e leg uit met een 14 darter. Beide heren staan werkelijk een geweldige pot darts te spelen. Dean wist dus wat hem te doen stond namelijk drie sets op rij naar zich toe trekken, Raynolds maakte een begin door de vierde leg in set vijf te winnen en zo zijn achterstand te verkleinen naar 2-3 in sets.

Waites doet het met een 112 finish.
Beide heren leken nerveus te worden, Raynolds om het feit dat hij nog dik 2 sets moest winnen, terwijl Waites wist dat hij aan een set genoeg zou hebben. Want de eerste leg van de zesde set verloopt zeer rommelig iets wat we gedurende de wedstrijd nog niet gezien hadden. Na 19 darts is het Waites die de eerste leg weet te winnen. In de tweede leg herpakken beide heren zich weer en wisten ze de tripples weer te raken. Waites bewees zich zelf een zeer grote dienst door de tweede leg te winnen, hij was zo nog 1 leg verwijderd van een kwartfinale plek. Raynolds wist zich via scores van 140 en 180 naar een 13 darts finish te gooien en de stand naar 1-2 te brengen. Waites mocht de vierde leg beginnen en had het dus helemaal in eigen handen, Maar Raynolds weet wonder boven wonder Waites te breken en dwong zo een vijfde en beslissende leg af die Raynolds zelf mocht beginnen. Raynolds deed alles goed in deze leg en hoefde alleen nog maar even 32 uit te gooien maar daar kreeg hij geen kans meer voor, het is Waites die met een fantastische finish van 112 (T20-S20-D16) de wedstrijd weet te winnen.

Foto: Patrick Krekels Fotografie