Veenstra op zijn boerenfluitjes naar de kwartfinale.

Richard Veenstra heeft letterlijk op zijn boerenfluitjes de kwartfinale bereikt van Lakeside 2018. Hij wist Geert de vos die totaal niet zich zelf was, terug naar Belgie te sturen. de Vos zat werkelijk vanaf de eerste darts niet in de wedstrijd en is er ook geen minuut meer ingekomen, terwijl geert de Vos echt wel een pijl kan gooien maar vanavond zat het er gewoonweg niet in.

Richard Veenstra Netherlands  (90,85) –  Geert de Vos Belgium   (77,37) 4-0   (3-0,3-1,3-1,3-1)

Veenstra vliegt naar de eerste set.
De laatste wedstrijd van deze lange avond is een echte Derby der lage landen, oftewel een echte klassieker tussen Nederland en belgie. Gaat de Vos achter Veenstra aan, of pakt de Flyer de vos bij zijn lurven. het begin is in ieder geval voor Veenstra hij weet de eerste leg zeer overtuigend te winnen met scores van 180-100-131 met dubbel pakt hij de eerste leg. Veenstra weet dan vervolgens meteen de Belg Geert de Vos te breken en de stand op 2-0 te zetten. Als Veenstra dan vervolgens zijn eigen leg weet te houden is de eerste set winst binnen en mogen we wel zeggen dat Veenstra er zeer goed in zat.

Geert de Vos valt steeds verder weg.
Heeft er iemand een TomTom in de zaal om de Geert de Vos de weg te wijzen.
Geert de Vos kon de pauze goed gebruiken om eens na te denken hoe hij het allemaal anders ging aanpakken. Maar of het echt gewerkt heeft is te betwijfelen, want het is niet goed wat hij laat zien. Veenstra op zijn beurt begint de tweede set ook niet echt daverend. maar weet wel na drie gespeelde legs in de tweede set op een 2-1 voorsprong te komen. Veenstra weet er zelfs met scores van 100-123-en 141 3-1 van te maken en tevens ook de tweede set te winnen.

Is er een dartsshop in de buurt voor Geert de Vos.
In de eerste leg van de derde set doet Geert de Vos eindelijk iets terug, hij weet met een finish van 133 de eerste leg te winnen. Maar daarna zakt hij weer helemaal weg, nee het is op dat moment totaal niet de avond van Geert de Vos. Richard Veenstra weet dan ook de tweede leg heel simpel te winnen via dubbel 8. Het zou ons niets verbazen als Geert de Vos een nieuw setje pijlen in de dartsshop gaat halen. Wan met scores van 15-23-79 tja daar kom je niet echt ver mee. Veenstra zal het op dat moment allemaal een zorg wezen hij blijft stoïcijns zijn darts gooien en pakt ook de derde set op zijn sloffen.

Het leek erop alsof Geert de Vos een nieuw setje pijlen gekocht had, want hij weet zodra de eerste leg in de vierde set te winnen met een 120 finish. Zou de Vos nu echt zijn opgestaan het zou hem gegund zijn. Maar Veenstra wilde daar niet aan meewerken hij weet namelijk de tweede leg met een 13 darter te winnen. Het leek er op dat Veenstra niets meer de duchten had van Geert de Vos, en dat werd het ook niet meer. Veenstra wist leg 3 en 4 te winnen en een plek in de kwartfinale werd behaald op zijn boerenfluitjes.