Anastasia Dobromyslova geen kind aan Trina Gulliver. 4e Lakeside finale is een feit.

Anastasia Dobromyslova heeft voor de vierde maal de finale bereikt van het dames toernooi in Lakeside. In de halve finale tegen 10 voudig winnares was de Russin met 2-0 in sets de sterkste.

Trina Gulliver MBE England    (84,78) –     Anastasia Dobromyslova Russia  (76,73)  0-2 (2-3,0-3)

Dobromyslova zet goede reeks door.
vandaag stonden ook beide Halve finales in het dames toernooi op het programma, met in de middag sessie 13 wereldtitels op het podium. Gulliver 10x Dobromyslova 3x dat zijn toch wel even cijfers mogen we toch wel zeggen. Anastasia die het beste darts van alle dames tot nu toe liet zien, begon ook in deze wedstrijd weer ijzersterk ze wint haar eigen leg. Maar goed Trina Gulliver is natuurlijk ook geen kleine dame en weet ook haar eigen leg te winnen zodat beide dames goed in de wedstrijd zaten. Gulliver weet dan de derde leg af te snoepen van Dobromyslova, Gulliver begon vervolgens zelf aan de vierde leg maar wist deze niet te winnen. Anastasia breekt keihard terug en zo konden beide dames zich gaan opmaken voor een beslissende vijfde leg die Dobromyslova mocht beginnen. In die vijfde leg was het Anastasia die de sterkste was en zo de set wist binnen te halen met 3-2.

In de tweede set is het meteen Dobromslova die Gulliver weet te breken in de eerste leg, waarmee ze steeds dichter bij die felbegeerde finale plek kwam. Zeker als Anastasia ook nog haar eigen leg vrij eenvoudig weet te winnen lijkt het wel zo beetje te zijn gebeurt met Trina Gulliver. Dobromyslova weet dan wederom Gulliver te breken en zo is het meteen ook gedaan en plaatst zij zich voor de 4e maal voor de finale.

 

Foto: Patrick Krekels Fotografie