Glen Durrant naar de halve finale na een 1-4 achterstand in sets, “I will stay a BDO player for the rest of my life”

Glen Durrant heeft met een waanzinnige comeback weten te winnen van Jim Williams. Durrant stond met 1-4 achter in sets en niemand maar dan ook werkelijk niemand gaf nog een stuiver voor Durrant. Maar Glen deed het onmogelijk dus toch, hij won. Na afloop waren zijn woorden voor de camera van Channel 4 wat betreft de PDC overstap als volgt, “I will stay a BDO player for the rest of my life”

Glen Durrant England   (100,92) –  Jim Williams Wales     (92,02)   (2-3,1-3, 3-1,1-3,2-3,3-0,3-0,3-2,3-0)

Jim Williams met 100+ Average naar een 2-0 voorsprong in sets.
De laatste wedstrijd van deze middag sessie was er een om in te lijsten als men de kenners mag geloven. Glen Durrant moest het gaan opnemen tegen de Welshmen Jim Willliams, die laatste genoemde vliegt werkelijk uit de startblokken want voor iedereen ook maar bekomen was van de opkomst, was het Jim Williams die de eerste set op zijn naam wist te schrijve met 3-2. Williams ging ook in de tweede set behoorlijk te keer en zette Durrant contuniu onder druk. Williams wist de tweede set met de cijfers 3-1 naar zich toe te trekken en dat mocht toch wel een verassing genoemd worden.

Duzza stelt orde op zaken.
Glen Durrant wist wat hem te doen stond en dat was de boel even rechttrekken. En dat is juist wat Durrant ook wist te doen in die derde set. Glen veegde er lustig op los en wist de set van Willems te winnen met 3-1,

Jim Williams pakt voorsprong van 2 sets.
Beide heren bleven in de vierde set fantastisch darts spelen. de heren zaten zo rond de 100 gemiddeld, maar het was wel Durrant die de openings- leg in set vier wist te winnen met een 14 darter. Williams noteerde op zijn beurt een 16 darter waardoor de mannen weer gewoon op gelijke hoogte stonden in die vierde set. Jim Williams weet dan zelf in de derde leg Glen Durrant te breken en kwam zo op een comfortabele 2-1 voorsprong, met in de wetenschap dat hij zelf aan de vierde leg mocht beginnen. Williams deed wat die moest doen zijn leg behouden en de set winst was een feit.

Glen Durrant op weg naar de PDC.
In de vijfde set ging alles met de darts mee, waardoor we voor de 2e maal een beslissende vijfde leg moesten gaan spelen, om te bepalen wie de set op zijn naam ging schrijven. Voor Durrant was het een zeer belangrijke set, want een 1-4 achterstand kon wel eens het einde zijn. En juist daar had Jim Williams geen enkele boodschap aan, juist hij is het die de vijfde leg weet te winnen en zo op een wel heel comfortabele 4-1 voorsprong in sets komt.

Glen Durrant met 158 finish naar de setwinst.
Glen Durrant heeft toch schijnbaar geen zin om op weg naar de PDC te gaan, want hij weet ze opeens weer allemaal te raken in die 6e set. Met een 11-15 en 12 darter en een geweldige 158 finish voor de set brengt hem toch weer een stukje dichter bij Williams.

Durrant on Fire
Daar waar iedereen dacht dat de minuten geteld waren voor Glen Durrant weet hij toch iedereen weer te verbazen. Durrant weet 5 legs oprij te winnen wat hem de 6e set bracht en nu een 2-0 voorsprong in de 7e set opleverde. Jim Williams lijkt het compleet kwijt te zijn want hij moet toezien hoe ook de 7e set met een 0-3 naar Durrant gaat.

Glen Durrant heeft zijn comeback.
Het begon op dat moment in de wedstrijd een One man Show te worden voor Glen Durrant hij weet de eerste leg in de 8e set ook te winnen en pakt zo gewoon even 7 legs op rij. het leek erop dat bij Jim Williams het besef was gekomen dat hij wel eens de wedstrijd kon winnen, want hij raakt werkelijk geen drol meer en moet wederom toezien hoe Durrant ook leg twee in set 8 pakt. Na acht legs op rij voor Durrant is het eindelijk Williams die de negatieve spiraal weet te doorbreken. Hij komt terug op een 1-2 achterstand in set 8. Maar hij kan helaas niet voorkomen dat Durrant de setwinst pakt en zo van een 1-4 achterstand in sets terug komt tot 4-4.

Beide heren vliegen er in de 9e set vol in Ik citeer Glen Durrant noteerde 140-135-180 scores, Williams 140-140-180. Durrant weet met een 12 darter de leg te winnen en Williams daar ook meteen mee te breken. Als Durrant dan ook nog zijn eigen leeg weet te winnen kunnen we wel stellen dat het verzet van Williams toch echt wel gebroken is. Met zijn 15e maximale score van 180 weet hij het onmogelijke toch te presteren, Durrant pakt de leg en de set en het PDC sprookje kan definitief de koelkast in want Glen Durrant is en blijft een BDO Player.