Kan Richard Veenstra vanavond Unterbuchner wel verslaan?

De grote hamvraag van vanavond is of Richard Veenstra in de tweede partij van de avondsessie dit keer wel zijn Duitse tegenstander, Michael Unterbucher kan verslaan.

Beiden troffen elkaar in de poulefase van de Finder Darts Masters 2017 en toen was Unterbuchner de uiteindelijke winnaar van deze partij. Hij wist de laatste beslissende leg van de partij als eerste te finishen en klopte zo verrassend Richard Veenstra.

Vanavond is echter een ander hoofdstuk en een heel ander podium. Het gaat in deze match om een plek in de halve finale van het belangrijkste toernooi in dartsland, het Lakeside World Professional Darts Championship. En ook het format is wat langer, best op 9 sets best of 5 legs in plaats van best of 9 legs.

Een wedstrijd waar we vol belangstelling naar uitkijken. Kan Michael Unterbuchner opnieuw verrassen of gaat Richard Veenstra voor zijn beste prestatie tot nu toe.

Maar eerst in de middagsessie drie wedstrijden, twee heren kwartfinales en een dames halve finale met in de eerste wedstrijd van de middag de Belg Andy Baetens tegen Scott Waites. Ook voor Andy, die al zijn beste prestatie ooit op Lakeside neerzette kan het nog alle kanten op want hij steekt in goede vorm.

Dan Trina Gulliver tegen Anastasia Dobromyslova voor een plek in de damesfinale. En de Russische is al een aantal keren een struikelblok geweest voor de tienvoudig titelhoudster.

Glen Durrant en Jim Williams sluiten de middagsessie af. Heeft Williams nog levens over of zien we Durrant het komende jaar nog bij de BDO spelen? Want als hij de halve finale haalt heeft hij contractuele verplichtingen en blijft dan bij de BDO spelen.

Deta Hedman en Lisa Ashton openen de avondsessie en gezien de voorgaande wedstrijden tippen we toch zeker Lisa Ashton als winnares.

Dan gaan we op de punt van de stoel zitten voor Richard en als sluitstuk van de avond zien we dan nog Mark McGeeney tegen Wayne Warren. En ook dit kon wel eens een partij worden die over de volle lengte kan gaan.

Voor de liefhebbers die de Engelse zenders wel kunnen ontvangen die kunnen vanmiddag inschakelen op Channel 4 en vanavond op BT Sport. Kijk je via het internet, ook vandaag is er een livestream verzorgt door de BDO de link vind je rechts op onze homepage. De middagwedstrijden beginnen om 13:30 uur Nederlandse tijd – ‘s avonds begint men om 20:00 uur

De indeling voor vandaag:

Heren best of 9 sets   Dames best of 3 sets    
           
  Middagsessie   Vrijdag 11 januari    
Pos Speler 1   Speler 2   score
HKWF Scott Waites – Eng Andy Beatens – Bel
DHF Trina Gulliver – Eng Ana. Dobromyslova – Rus
HKWF Glen Durrant – Eng Jim Williams – Wal
Heren best of 9 sets   Dames best of 3 sets    
           
  Avondsessie   Vrijdag 11 januari    
Pos Speler 1   Speler 2   score
DHF Deta Hedman – Eng Lisa Ashton – Eng
HKWF Richard Veenstra – Ned Michael Unterbuchner – Dui
HKWF Mark McGeeney – Eng Wayne Warren – Wal