Scott Waites met 1-4 achter in sets, 6 Matchdarts tegen, en toch naar de eindzege waanzinnig.

Scott Waites heeft op waanzinnige wijze de halve finale behaald op Lakeside 2018. In zijn partij tegen Andy Baetens stond hij met 1-4 achter in sets en kreeg hij in totaal 6 matchdarts tegen en toch wist Waites de wedstrijd naar zich toe te trekken. de wedstrijd zal de geschiedenis boeken in gaan als een van de miraculeuze overwinningen ooit.

Scott Waites England   (92,91) –    Andy Baetens Belgium   (91,86)  5-4     (0-3,0-3,3-1,1-3,2-3,3-1,3-2,3-2,4-2)

Baetens als een orkaan naar de eerste set.
De eerste wedstrijd van de kwartfinale`s ging tussen voormalig Lakeside kampioen Scott Waites en de enige belg nog in het toernooi Andy Baetens. Het was Baetens die de wedstrijd mocht beginnen, en wist dit zeer overtuigend te doen, hij wist zijn eigen leg te winnen om vervolgens in de tweede leg Scott Waites meteen te breken en op een 2-0 voorsprong kwam. Andy begon de derde leg ook weer uitstekend met scores van 125-125-180 weet hij de eerste set te winnen met 3-0.

Waites word overrompeld.
Baetens begon de tweede set ook weer zeer overtuigend, hij wist meteen Scott Waites te breken en op een 1-0 voorsprong te komen Als hij dan ook nog zijn eigen leg weet te winnen staat die net als in de eerste set met 2-0 voor. Scott Waites wist niet waar die het moest zoeken en werd totaal overrompeld door de jonge Belg. Baetens weet Waites wederom te breken en ook set twee met 3-0 te winnen.

Moeizaam maar Waites is terug in de wedstrijd.
Scott Waites weet eindelijk na 7 legs zijn eerste leg te winnen van Andy Baetens, Scott kwam in de derde set met 0-1 achter en verloor dus op dat moment al 7 legs oprij. In de tweede leg van set drie was het dus eindelijk raak voor Waites. De Engelsman leek eindelijk zijn draai een beetje gevonden te hebben, al had hij wel in de derde leg 9 pijlen nodig om de dubbel te raken en Baetens te breken en zich zelf op 2-1 te zetten. Als waites dan vervolgens zijn eigen leeg weet te winnen is de derde set een prooi Voor Scotty 2 Hotty Waites.

Baetens stelt orde op zaken.
Scott Waites begint de vierde set waanzinnig goed via een 147 finish weet hij zich te verzekeren van de eerste leg. Daarna is het 2 maal Baetens die weet toe te slaan en de 2e en 3e leg weet te winnen. Waites kan de jonge belg dan weer niet behouden en moet toezien hoe Baetens de stand weer naar 2 verschil brengt in sets.

Baetens zet grote stap naar de Halvefinale.
Baetens had het weer helemaal op de rit, althans zo leek het hij kwam vrij eenvoudig op een 2-0 voorsprong, maar kon toch niet de set binnen harken. Hij moest lijdzaam toe zien hoe Waites terug kwam naar 2-2 in de vijfde set. Enige lichtpuntje voor Baetens was, dat hij zelf aan de vijfde en beslissende leg mocht beginnen. Beide heren opende geweldig in die vijfde leg ze opende beide met de maximale score van 180. Waites produceerde daarna 2 pudding beurten, terwijl Baetens met 2 maal een score van 100 volgde. mede hierdoor weet hij de voorsprong te vergroten naar 3 sets verschil 4-1.

Waites blijft nog leven.
Voor Waites was nu alles duidelijk hij moest 4 sets oprij weten te winnen wilde hij zijn verblijf op Lakeside veilig stellen. Voor Waites een behoorlijke klus, zeker als men bedenkt dat Baetens weinig cadeau gaf in deze wedstrijd. Maar Waites weet de zesde set goed te beginnen hij pakt de eerste leg en wist zich via een finish van 84 op dubbel bull op een 2-1 voorsprong te zetten in deze set. Scott stoomde daarna dan ook maar meteen door en pakte de setwinst met 3-1.

Scotty 2 Hotty doet het weer.
Waites bleef vechten tot hij er bij neer viel. Baetens moest nu alle zijlen bijzetten om te voorkomen dat Waites aan een comeback ging werken. beide spelers wist hun eigen legs te winnen waardoor we voor de tweede maal een beslissende vijfde leg in een set kregen. Baetens was nog een leg verwijderd van een plek in de halve finale. Waites nog een leg verwijderd van weer een set winst en een verlenging van de wedstrijd. Scotty 2 Hotty weet het weer voor elkaar te krijgen, hij weet 2 match darts te overleven en weet zelfs Baetens te breken en zo de set te winnen met 3-2.

Comeback Waites is een feit.
Scott Waites heeft dan echt de smaak te pakken, hij weet zijn eigen leg te winnen en in de vervolg leg die Baetens mag beginnen opent hij met de maximale score van 180. Waites weet zelfs Baetens te breken en zet zich zo op een 2-0 voorsprong in de 8e set. Waites mag de derde leg zelf beginnen en doet dat voortreffelijk met scores van 100-140-131 weet hij de 8e set te winnen met 3-0 en is de comeback van Waites een feit.

Beide heren konden in de pauze die zich voordeed na 8 sets even gaan overdenken hoe nu verder, al zal Baetens meer de overdenken hebben dat Waites. Baetens mocht de 9e set beginnen en moest meteen toezien hoe Waites hem wist te breken en de leg wist af te snoepen. Waites kon nu uitlopen naar een 2-0 voorsprong en kreeg daar ook 1 pijl voor maar zag die mis gaan. Baetens wist vervolgens via dubbel 4 Waites weer terug te breken 1-1. Andy Baetens mocht gaan proberen zijn eigen leg te winnen en dat wist hij ook voor elkaar te krijgen. In de 4e leg begon Baetens meteen zeer sterk met scores van 135 en 140, Waites kon niet volgen en dus lag het initiatief bij Baetens, die daar geen gebruik van maakte. Baetens weet zelfs 3 pijlen voor de match te missen waardoor Waites al in totaal 5 Match darts had overleeft. Waites zij dank u en wist de leg alsnog te winnen 2-2.

Waites rook bloed en wist met een waanzinnige 11 darter de 5e leg te winnen. Waites mocht dan aan de 6e leg beginnen en deed dat voortreffelijk met scores van 100-140-140 en met dubbel 18 is de Comeback helemaal af.

Foto: Patrick Krekels Fotografie