Glen Durrant voor de 2 maal achtereenvolgens in de Lakeside finale.

Glen Durrant zal zondagavond zijn titel definitief gaan verdedigen want hij mag gaan uitkomen in de finale van Lakeside 2018. In zijn halve finale partij tegen Scott Waites had hij weinig te duchten van de kampioen uit 2016. Durrant wist Scotty 2 Hotty Waites met 6-1 in sets te verslaan.

Glen Durrant England    (96,61) –    Scott Waites England  (94,14)  6-1 (3-0,1-3,3-1,3-1.3-1,3-1,1-3,3-0)

Durrant sterkste in openingsfase.
De eerste halve finale partij das was er een mogen we wel zeggen. Durrant en Waites de champions van 2016 en 2017 stonden tegenover elkaar. Scott Waites mocht de wedstrijd beginnen en moest meteen toezien hoe hij werd gebroken door Glen Durrant. Waites kreeg in de tweede leg 2 darts om Durrant terug te breken maar zag zijn pogingen helaas aan de verkeerde kant van de dubbel vallen. Durrant maakte er dankbaar gebruik van en pakte alsnog zijn eigen leg 2-0. Scott Waites wist ook de 3e leg die hij zelf was begonnen niet te winnen, waardoor Durrant toch wel vrij eenvoudig naar een 3-0 setwinst ging.

Waites koelbloedig.
In de 2e set begonnen beide spelers waanzinnig sterk. Scott Waites weet scores van 100-180-180 te noteren. terwijl Durrant scores van 100-140-180 noteerd, maar het werd uiteindelijk Waites die met een finish van 100 (T20-D20) de eerste leg in de tweede set wint. Ook de tweede set gaat naar Waites hij noteerde in die tweede leg in set 2 alweer zijn 4e maximale score van 180. Durrant weet op zijn beurt zijn eigen leg te winnen, Waites mocht daarna zelf aan de vierde leg beginnen en proberen om die 2e set binnen te halen. Scott is koelbloedig en doet dan ook wat die moet doen, gewoon zijn eigen leg behouden en de winst in set 2 is een feit.

Scott Waites moeite met zijn eigen legs.
Maar in de derde set is het weer Glen Durrant die meteen Waites weet te breken, ondanks scores van 100-140-121-100 voor Waites in de 2e leg is het toch Durrant die zijn eigen leg weet te winnen en zo op een 2-0 voorsprong kwam. Scott was niet van plan Durrant zo maar naar de set winst te laten lopen, hij weet op zeer knappe wijze terug te breken en de achterstand te verkleinen naar 1-2. Beide heren scoorde zeer sterk in die 4e leg maar Scott moest toch weer zijn eigen leg afgeven aan Durrant en zo ook de set die dus naar Durrant ging.

Durrant naar 2 sets verschil.
Beide heren kwamen na een korte pauze weer terug het podium op, Waites toonde meteen aan dat hij de pauze zeer goed benut had want hij weet Glen Durrant meteen te breken en de voorsprong te pakken. Maar Waites heeft daarna wederom ongelooflijk veel moeite om zijn eigen leg te winnen, en zo gebeurt het dat Durrant gewoon weer weet terug te breken. Het verhaal begon bijna een vervelde wending aan te nemen voor Waites, met als titel Waites en zijn eigen legs. En tegendeel van Waites weet Glen Durrant wel zijn eigen legs wel te winnen en zo kwam Durrant dan ook met 2-1 voor in set 4. Als Glen Durrant dan ook nog zijn eigen leg weet te winnen is het verschil met Waites gemaakt voorlopig.

Het verhaal van Waites en zijn eigen legs.
In de 5e set was het Scott die mocht beginnen aan de eerste leg, de vraag was kon hij het nu wel zijn eigen leg winnen? maar helaas was het antwoord NEE met dikke hoofdletter. Maar Waar Scott moeite heeft met zijn eigen leg weet hij wel Durrant weer terug te breken en doet dat in style met een 121 finish en de stand is weer 1-1. En tja het verhaal begon toch wel heel erg eentonig te worden, want wederom Breekt Durrant Waites en mag hij zelf aan de 4e leg gaan beginnen en de setwinst binnen halen 3-1.

Doek lijkt te zijn gevallen voor Waites.
Scott Waites had in deze partij vanaf nu een waanzinnige comeback nodig zoals  hij gisteren ook voor elkaar kreeg, want het is in de 6e set wederom Glen Durrant die naar een 3-1 overwinning gaat in deze zesde set. Voor Waites leek het doek toch echt te zijn gevallen want een comeback zoals hij dat gisteren deed zal er vandaag tegen Durrant toch niet inzitten of misschien toch wel?

Durrant weer in de finale.
Met een 11-15-15 darter weet Scott Waites toch nog even de 7e set te winnen en was er een heel klein begin gemaakt een eventuele 2e comeback van dit toernooi. Maar Glen Durrant dacht toch even heel anders daar over want hij wilde zeer duidelijk niet meewerken aan een comeback. Durrant weet er met een 13-15 en 11 darter er definitief een einde aan te maken.