Lisa Ashton pakt haar 4de World Championship titel op Lakeside, met een waanzinnig niveau.

Lisa Ashton heeft op zeer indrukwekkende wijze voor de 4de maal de Lakeside World Professional Darts Championships gewonnen. Ashton speelde tegen Anastasia een zeer hoog niveau op darts gebied. Zij moest alleen toezien hoe Dobromyslova de eerste set won, maar daarna was het toch vooral The Lancashire Rose wat de kok sloeg.

Lisa Ashton England    (89,80) –     Anastasia Dobromyslova Russia   (81,83)  3-1  (0-3,3-1,3-0,3-0)

Anastasia is on Fire.
Het was deze middag Finals Day in het dames toernooi, en die finale ging tussen twee giganten binnen het dames circuit zo mogen we toch wel zeggen. Beide dames hadden de Lakeside al 3 maal eerder gewonnen en vandaag zou dus een van de dames het aantal op 4 kunnen gaan zetten. De dames begonnen de wedstrijd ongelooflijk sterk, ze noteren beide een maximale score van 180. het is Anastasia die uiteindelijk de eerste leg weet te winnen met 101 gemiddeld, daarmee leek de toon voor deze finale wel te zijn gezet. Dobromyslova wist met scores van 100-100-105-100 ook de tweede leg te winnen, het niveau was waanzinnig hoog bij beide dames in de beginfase van deze finale. Anastasia weet ook de derde leg te winnen en zo is de eerste set in een kleine slordige 6 minuten voorbij. Lisa Ashton werd geen enkele kans gegund, gooide zij dan slecht in die eerste set, nou nee in tegendeel zelfs beide dames noteerde een average van 93,94.

The Lancashire Rose back in the game.
De eerste leg in set 2 is het Lisa die dan ook haar eerste leg weet te winnen na 3 gewonnen legs op rij van Dobromyslova. Daarna is het weer from russian whit love die de tweede leg weet te winnen. Ashton was er op gebrand om zich niet weer te laten aftroeven door Dobromyslova, want Ashton weet gewoon haar eigen leg te winnen, om vervolgens Anastasia in de 4e leg te breken en de setwinst te pakken. Beide dames stonden zodoende weer gewoon op gelijke hoogte 1-1 in sets.

Ashton power scoring.
Lisa Ashton begon de derde set wederom waanzinnig sterk met scores van 140-140-140 en een finish van 81 weet ze met een 12 darter de eerste leg in set 3 te winnen. Lisa Ashton produceerde over de eerste 9 darts gedurende de wedstrijd op dat moment een average van 110. Anastasia begon ook sterk aan haar eigen leg met scores van 100-140-140, maar kon toch niet voorkomen dat Ashton alsnog met de tweede leg ervandoor ging 2-0.  Na de white wash in de eerste set van Anastasia was het nu Lisa Ashton die Anastasia een white wash terug gaf. Zij won de derde set met 3-0.

Ashton gaf het niet meer uit handen.
Lisa won in totaal 5 legs op rij, zij ging ook in de vierde set vrolijk verder want ze weet wederom op een 1-0 voorsprong te komen in een set en daarmee pakte ze meteen haar 6e leg achtereenvolgens. Anastasia kon in deze fase van de match het scoring tempo van Lisa niet bijbenen en moest lijdzaam toezien hoe Ashton op een 2-0 voorsprong in de set kwam, daarmee was Lisa Ashton nog een leg verwijderd van haar 4e Lakeside titel. Als Ashton dan ook nog de 8e leg op rij weet te winnen is het echt gedaan met Anastasia en is het Lisa Ashton die de Lakeside titel pakt.