Mark McGeeney de vierde halve finalist

Mark Mc Geeney heeft zich als vierde speler toegevoegd aan de halve finale van de Lakeside World Pro 2018. Na een 9 sets durende strijd klopte de Engelsman tegenstander Wayne Warren uit Wales in de tie-break van de negende en laatste set.

Geheel in het beeld van de vrijdag verliep deze laatste wedstrijd van de dag. Alle sets moesten gespeeld worden en kwam er een speler van een flinke achterstand terug en in dit geval won deze speler ook de match.

Mark McGeeney, als tweede geplaatst op dit toernooi opende met een 3-1 winst in set 1. Dit was  tegen de darts in want Warren was de partij begonnen. Warren kwam echter zeer sterk terug en won vervolgens drie sets op rij en kwam 3-1 voor.

Was de routinier uit Wales in staat om de als tweede geplaatste McGeeney uit het toernooi te spelen. McGeeney vond van niet en vocht zich terug naar 3-3 met in die set een 122 en 154 finsh. Daar hield de zegen reeks even op voor the Gladiator en kwam Warren in set 7 met 3-1 in die set 4-3 voor.

In een vijf legs durende 8ste set ging de beslissende leg van die set naar McGeeney en in de negende set na 2-2 werd de tie-break gestart. In die tie-break had Warren een aantal lage scores en zodoende kreeg McGeeney tot tweemaal toe kansen voor de dubbel die hij niet onbenut liet en twee legs op rij pakte voor een 4-2 stand in die set en daarmee een plek in de halve finale.

Voordat de halve finale wordt gespeeld is om:

15:30 uur eerst de damefinale tussen Lisa Ashton en Anastasis Dobromyslova over best of 5 sets