Mark McGeeney haalt streep door mogelijk Duits sprookje

Engelsman Mark McGeeney heeft een dikke vette streep gezet door een mogelijk Duits darts sprookje. In een spannend en gelijk opgaande halve finale klopte hij de sensatie van Lakeside 2018, Michael Unterbuchner met 6-4

Een nerveuze start van Michael Unterbuchner die de partij begint. Hij gooit nog wel de eerste 180 van de match in de tweede beurt en weet met de darts beide legs die hij begint ook te houden, hetgeen McGeeney ook doet. Echter in d vijfde leg krijgt hij een break tegen en pakt McGeeney de set.

Unterbucher moet dat even verwerken maar voor dat hij het weet gaat set twee met 3-0 naar McGeeney, mede door de gemiste kansen van Unterbuchner om uit te komen.

Maar in set drie draait het beeld zich enigszins om, nu is McGeeney zoekende op het bord wordt dan in de tweede leg gebroken en komt Michael 2-0 voor en na eerst de bull te missen voor een 70 finish gaat 25 uit met drie darts voor een 3-0 set winst en 2-1 stand.

Ook de vierde set pakt Unterbuchner met 3-0. De basi legde hij al in de eerste leg waarin hij McGeeney breekt nadat deze een 9 score niet uit kreeg.

In set 5 komt Unterbuchner op voorsprong. In de set die hij begon wint hij de vijfde leg met de darts en komt 3-2 voor.

De wedstrijd draait echter weer richting McGeeney die het bord weer gevonden heeft. Al krijgt Mark bijna een breek tegen in de eerste leg van set 6 houdt hij toch de leg, breekt dan Michael die net de bull had gemist voor een 132 finish en met de darts gaat de set met 3-0 naar de Engelsman.

Gemiddelden op dat moment van McGeeney, 85,98 en Unterbuchner, 85,86

McGeeney komt op stoom en met een 13 darter breekt hij Unterbuchner in de eerste leg van set 7 en komt met de darts 2-0 voor. Michael komt knap terug naar 2-2 door Mark in de vierde leg te breken maar mist dan een kans op de set als hij dubbel 18 niet vindt en McGeeney als nog de set pakt voor 4-3.

Set 8 wint McGeeney dan met 3-1 en heeft dan nog 1 set nodig voor een plek in de finale. Die set komt niet in de negende  want die gaat met 3-0 naar Unterbuchner voor 5-4

De spanning stijgt, zeker bij de 29 jarige debutant uit München die een paar mindere scores heeft in de beginfase van set 10. Toch kan hij leg 2 pakken voor 1-1 maar met een vreemde 110 finish, 60, dubbel 10, dubbel 15 komt McGeeney 2-1 voor. Mark mist dan tops voor een 116 finish in leg 4 en komt Unterbuchner toch weer gelijk.

Maar in de vijfde leg valt het doek voor hem want met McGeeney wachtend voor 36 begint hij de beurt om 100 uit te gooien met en 1 en kan dan alsnog 36 laten staan. Mc Geeney heeft echter maar 1 pijl nodig en dan een enorme ontlading want hij heeft de finale van Lakeside 2018 bereikt.

Gemiddelden McGeeney  88,84  – Unterbuchner  88,33