Tweede titel op rij voor Durrant na krankzinnig slot

Voor de tweede keer op rij heeft Engelsman Glen Durrant de titel van het Lakeside World Professional Darts Championship gewonnen. Hij pakte de titel in de zesde leg van een krankzinnig slot van deze finale partij.

Tegenstander in die finale, Mark McGeeney kwam in die finale van een 6-4  achter terug naar 6-6 nam in de dertiende set en 2-0 voorsprong en had in de vierde leg van die set drie darts voor de titel maar kwam niet uit. Durrant dus door het oog van de naald kan 2-2 maken breekt vervolgens McGeeney met een 149 finish en pakt dan na eerst een 24 finish voor de match terug te brengen naar 6 met 1 dart op dubbel 6 de titel.

En McGeeney ging zo lekker van start. In de eerste 6 sets moest Durrant steeds van 1 set achter terugkomen ondanks het betere gemiddelde van Durrant, 96,71 en McGeeney 89,18 na 3 sets en 95.19 en 90,03 na zes sets) liep Glen achter de feiten aan.

Pas in set 7 en ommezwaai misschien wel door ondanks alle genomen veiligheidsmaatregelen op Lakeside er toch nog een wesp naar binnen wist te sluipen, wie weet. Mark geeft in die set een 2-0 voorsprong uit handen en verliest uiteindelijk de set met 3-2 en komt Durrant voor het eerst in die partij op voorsprong.

McGeeney kan nog 4-4 maken in de 8ste set waarin hij geen leg afgeeft, maar daarna pakt Durrant met 3-0 en 3-1 twee sets op rij voor een 6-4 voorsprong. Hij moet dan nog 1 set voor de titel maar mist in die set maar liefst 7 keer een dubbel en laat hij McGeeney terugkomen in de wedstrijd. Het wordt 6-5 met een 3-1 set winst van Mark en ook de twaalfde set eindigt in 3-1 voor the Gladiator.

Maar helaas kon McGeeney het niet afmaken en is Glen Durrant de grote winnaar van deze tenen krommende spannende finale met een krankzinnig slot.

Gemiddelden na 13 sets  Durrant 93.97  –   McGeeney  86,31