Weer Nederlands succes tijden de European Qualifying School dag 2, Mario Robbe pakt tourcard.

Tilburger Mario Robbe (44) toonde zich vrijdag de beste van 186 darters in het Duitse Hildesheim. Daarmee heeft hij een Tourkaart bemachtigd die hem het recht geeft om de komende twee jaar aan alle Pro Tour-toernooien van de PDC mee te doen. 

Mario Robbe versloeg op weg naar die felbegeerde tourkaart bij de laatste 256 Hannes Schnier met 5-2,  Laatste 128 Till Meischner 5-0, Laatste 64 Nico Blum 5-1, Laatste 32 Jose Antonio Justicia Perales 5-2, Laatste 16 Gabriel Rollo, in de kwartfinale was het Michele Turetta die er met 5-0 vanaf ging.

Mario Robbe was op dat moment nog maar 2 overwinningen verwijderd van die tourkaart, en die overwinningen kwamen er dus ook. Want in de halve finale versloeg hij Tytus Kanik met 5-1. Terwijl in de finale Frantisek Humpula te klos was met 5-4.

Robbe denkt dat hij voorlopig nog zal moeten blijven werken als schoonmaker en glazenwasser. ,,Pas als ik het echt stabiel goed ga doen bij de PDC, kan ik gaan denken aan minder werken.” De kosten voor deelname aan de Q-School in Hildesheim werden betaald door een kroegbaas uit Beverwijk, Wesley de Laat. ,,Hij gunde het mij en vond dat ik goed kan darten. Daar ben ik hem heel dankbaar voor natuurlijk.”

Na het behalen van zijn tourkaart sprak Mario Robbe met Jacques Nieuwlaat bekijk hieronder het interview wat Jac met Mario Robbe had.

https://twitter.com/rtl7darts/status/954386557179498498