Barney Army ook door Mensur Suljovic niet te stoppen

Raymond van Barneveld heeft de finale bereikt van de Unibet Masters 2018. Tegenstander Mensur Suljovic die vanmiddag nog Rob Cross uitschakelde in dit toernooi was nu niet in staat om de ‘Barney Army’te stoppen.

De overwinning was niet zo glansrijk als die tegen Peter Wright van vanmiddag maar ondanks dit gegeven was Raymond in staat de rust in de wedstrijd te bewaren en beetje bij beetje de match naar zich toe te trekken.

In de eerste vijf legs van de wedstrijd waarin Mensur Suljovic de eerste leg begon  kwam Raymond van 2-0 achter terug naar 2-2 en brak de Oostenrijker in leg 5 voor een 3-2 voorsprong.

Hij wist de breek te verzilveren voor 4-2 en liep daarna weg van Mensur (6-2).  De tweede pauze na 10 gespeelde legs werd gehaald met een 6-4 stand in het voordeel van Raymond. De tiende leg was wel een breek gemaakt door Mensur met een 116 finish maar als hij dan in de volgende leg twee keer zijn beurt verspeeld voor 6-5 loopt van Barneveld weer uit van 7-4 en 8-4.

Maar Mensur is nog niet geslagen en komt terug naar 8-6. Dan krijgt Raymond alle tijd om 9-6 te maken en met een 96 finish wordt het in de 16de leg 10-6.  Helaas mist RvB dab 1 pijl voor de match en kans Suljovic terug komen naar 10-7.

In de 18de leg verspeeld Raymond zijn kans op de match niet en pakt met twee darts voor 41 de wedstrijd.