Gary Anderson zakelijk naar de halve finale na winst op Gerwyn Price

Gary Anderson heeft zich verzekerd van de halve finale op The masters 2018. Hij deed dat door zeer zakelijk te winnen van Gerwyn Price. Beide heren begonnen de partij waanzinnig sterk maar daarna viel het allemaal een beetje terug, met Gary Anderson als de grote overwinnaar.

Gerwyn Price (93,18) – Gary Anderson  (94,46) 6-10

Sterk begin van Anderson en Price.
Gary Anderson begon de wedstrijd uitstekend hij wist meteen Gerwyn Price te breken met een 150 finish (T20, T20, D15) vervolgens begon hij in de tweede leg met 2x de maximale score maar zag helaas zijn 7e pijl in de enkel 1 vallen. Maar ondanks het missen van een eventuele 9 darter weet hij in een record tempo van 1,5 minuut op een 2-0 voorsprong te komen.  Maar daarna was het vliegen van de man uit schotland even klaar. Gerwyn Price wist namelijk gewoon ook 2 legs op rij te winnen en zo stonden beide heren weer gewoon gelijk 2-2. Vervolgens is het toch weer Anderson die op zijn beurt Gerwyn price weer keihard weet terug te breken en met een 3-2 voorsprong de pauze in ging.

Anderson Loopt uit.
Na de pauze is het Gerwyn Price die sterk terug het podium op komt. Hij weet van een 2-3 achterstand naar een 4-3 voorsprong te komen. Maar daarna was het toch weer Gary Anderson wat de klok sloeg. Anderson wist maar liefst drie legs op rij te winnen en eindelijk na 10 gespeelde legs een klein gaatje te slaan van twee legs verschil in zijn voordeel. Beide heren konden zich weer gaan opmaken voor een reclame break.

Anderson maakt in leg 15 het verschil.
De eerste 3 legs na de 2e pauze gaan allemaal met de darts mee waardoor we een 7-6 tussenstand op het scorebord kregen te zien. Het was uiteindelijk Gary Anderson die in de 15e leg het cruciale verschil wist te maken, hij wist Price te breken en zo op een comfortabele 9-6 voorsprong te komen. Deze voorsprong gaf Anderson ook niet meer uit handen waardoor hij zich mag gaan opmaken voor de halve finale vanavond tegen Michael van Gerwen op James Wade.