Rob Cross sneuvelt tegen Mensur Suljovic in de kwartfinale.

Champions League 2017 winnaar Mensur Suljocivc heeft verrassend de wereldkampioen Rob Cross weten uit te schakelen tijden The Masters 2018. Suljovic wist Voltage met 10-8 te verslaan en zal het vanavond moeten gaan opnemen in de halve finale tegen Raymon van Barneveld.

Mensur Suljovic (100.99) – Rob Cross (99,00) 10-8

Beide heren dicht bij elkaar.
Beide heren begonnen niet echt sterk aan hun kwartfinale partij, maar gaande de wedstrijd kwamen beide heren iets beter in hun spel. Op voorhand zouden velen hun geld gezet hebben op Rob Cross en juist die zelfde Cross kon nog niet echt weglopen bij Mensur. Na vijf legs gespeeld te hebben stond er een tussenstand van 3-2 in het voordeel van Rob Cross op het scorebord.

Mensur Laat niet los.
Na de pauze is het Mensur Suljovic die er weer gewoon gelijk van maakt 3-3, maar daarna is het Cross die er 3-4 van maakt, als Suljovic dan ook nog dubbel 7 mist voor de 4-4 is het Cross die simpel naar een 5-3 voorsprong gaat. De Oostenrijker Suljovic was niet van plan om zich even naar de slachtbank te laten lijden, hij wist zich zeer knap te herstellen van die misser op dubbel 7. Mensur liet niet los en pakte gewoon de 9e en 10e leg en zette zo de stand gewoon weer gelijk 5-5.

5 op een rij voor Suljovic.
Suljovic ging na de pauze vrolijk verder hij pakte de eerste leg na de pauze en zo 3 legs op rij en een 6-5 voorsprong op Rob Cross. Mensur weet dan in de 12 leg Rob Cross te breken en zet zich zo meteen op een comfortabele voorsprong van 2 legs in de wedstrijd. Rob Cross leek lichtelijk geïrriteerd over zijn eigen spel zeker na dat hij Suljovic ook nog zijn eigen leg ziet winnen en een 8-5 voorsprong nam. Rob Cross zag zo de laatste 5 legs allemaal naar Mensur Suljovic gaan.

Cross wint zelf weer eens een leg.
Voltage weet dan eindelijk na 5 legs op rij te hebben verloren weer eens een leg te winnen, hij bracht zo de stand op 6-8. Cross leek in deze fase zich weer te herpakken, hij wist vervolgens zijn eigen leg te behouden en zo de achterstand te verkleinen naar 1 leg verschil. Maar zoals we eigenlijk al de hele partij zagen liet Suljovic niet zomaar los. Hij weet zelf weer zijn eigen leg te winnen en was zo nog maar 1 leg verwijderd van de halve finale.

Cross wist nu helemaal wat hij moest doen, hij mocht vanaf nu geen enkele leg meer afgeven en zou dus aan een comeback moeten gaan werken. Maar die Comeback zou er niet gaan komen. Cross mocht nog wel zijn eigen leg winnen maar daarna was het Mensur Suljovic die de genade klap wist uit te delen aan Voltage, Suljovic besluit de wedstrijd met een waanzinnige finish van 136.