Debuterende Price pakt eerste Premier League punt

Gerwyn Price die vanavond in Dublin zijn eerste voetstappen op het Premier League podium mocht zetten als debutant van dit spectaculaire evenement heeft in zijn eerste wedstrijd tegen Peter Wright een punt kunnen pakken.

Een matige slotwedstrijd van de eerste avond met veel bouncers voor Price en gemiste dubbels waarin je eigenlijk zou verwachten dat routinier op dit podium, Peter Wright deze klus snel zou klaren.

Een het plaatje zag er in het begin ook zo uit. Wright die de partij mocht beginnen pakte de eerste leg met de darts en breekt dan Price in de tweede leg voor 2-0 voor.

Gerwyn gooit in leg 3 de eerste 180 van de match en gooit 56 uit voor een breek terug en knoeit dan flink in de volgende leg en krijgt dan weer een breek tegen. Peter Wright loopt dan uit naar 5-1 mede door het vele missen van en dubbel door Price.

Maar in leg 7 gooit Price dan met 3 darts 116 uit voor een breek en 5-2 en gesterkt door deze finish pakt hij ook de volgende leg met de darts voor 5-3

In leg 9 verzekert Peter Wright zich al van een punt als hij 6-3 scoort maar gezien de wedstrijd is de volle winst voor Wright het meest waarschijnlijke.  Het loopt echter anders want Price maakt met de darts 6-4 en als Peter een matchdart mist in leg 11 breekt Price Wright opnieuw en scoort 6-5.

In de twaalfde leg mist Peter opnieuw de bull voor een 81 finish en de match en ook krijgt hij 25 niet uit en gaat de leg met 2 darts voor 20 naar Price voor een 6-6 eindstand.

Gemiddelden Wright 92.93 Uitgooi percentage 28.57%  –  Price  93.51  –  35.29%