Raymond van Barneveld moeizaam naar 1 punt

Met veel pijn en moeite heeft Raymond van Barneveld in zijn wedstrijd tegen Daryl Gurney een punt uit het vuur weten te slepen.

De dubbels liepen niet voor van Barneveld die afgelopen weekeinde nog zoveel indruk maakte tijdens de Unibet Masters.

Gurney, debuterend op dit podium begon de partij en haalde het eerste punt binnen met een 95 finish op de bull. Raymond die in de tweede leg de eerste 180 van de partij gooide gevolgd door 1 van Gurney mist dan dubbel 18 voor een 81 finish en komt 2-0 achter.

Maar ook Gurney kan missen zoals in leg 3 waarin hij wordt terug gebroken en Raymond daarna met de darts 2-2 maakt. In de vijfde leg missen beide spelers dan kansen voor een punt en de winnaar daarvan wordt Raymond die als eerste de dubbel vindt voor een breek en 3-2 voor.

Maar die voorsprong was van korte duur omdat Gurney op zijn beurt terug breekt en vervolgens uitloopt naar 6-3. Vooral dubbel 16 was niet de grote vriend van Raymond zoals ook in leg 10 waarin hij dubbel 16 mist voor een 131 finish maar in de herkansing toch nog 6-4 kan maken.

In leg 11 hebben zowel Raymond als Gurney double trouble en is het gelukje opnieuw aan de zijde van Raymond die met een breek 6-5 maakt en met de darts in leg 12 op 6-6 komt en alsnog een punt binnen haalt.

Gemiddelden Gurney  93.23  –  Uitgooi percentage  27.27%  – van Barneveld  93.78  –  30%