Deta Hedman prolongeert Dutch Open titel na een thriller tegen Aileen de Graaf.

Deta HedmanĀ  heeft zich na een ware Thriller weten te verzekeren van de tweede Dutch Open titel op rij. In een waanzinnige finale wist zij onze landgenoot Aileen de Graaf te kloppen met 5-4.

Aileen de Graaf ging voortvarend van start en kwam in no-time op een 3-0 voorsprong, en een Dutch open titel lag voor het oprapen voor haar, maar niets leek minder waar. Deta Hedman Kwam in de vierde leg terug naar een 1-3 achterstand. Hedman wist vervolgens ook de vijfde leg te winnen en verkleinde zo de achterstand na 1 verschil. Aileen de Graaf deed wat ze moets doen daarna en dat was die belangrijke 6e leg winnen en de stand naar 4-2 te brengen.

Niemand in de zaal geloofde nog in een een come back van Hedman, maar Deta Hedman deed toch het onmogelijke. Ze wist de stand naar 4-4 te brengen en zo een alles en beslissende 9e leg af te dwingen. Deta wist niet alleen op een gelijke hoogte te komen, ze wist ook op dat moment maar liefst 6 match darts te overleven.

Als Deta hedman dan ook nog in de beslissende 9e leg nogmaals 3 matchdarts overleeft, weet zij het zeker deze titel gaat wederom mee naar Engeland. Hedman weet de dubbel wel te raken en pakte zo haar 2 titel op rij in de Bonte Wever.