PDC ‘beloftes’ open Premier League avond in Cardiff

Daryl Gurney en Michael Smith, de beloftes voor de toekomst in het PDC circuit openen vanavond in Cardiff Wales de tweede speelavond van de Premier League.

Gurney die vorige week een voorsprong op Raymond van Barneveld uit handen gaf en met een gelijk spel genoegen moest nemen zal vanavond zeker op jacht gaan naar zijn eerste Premier League overwinning. Maar of hij een kans krijgt van Michael Smith in vorm is nog de vraag. Michael klopte Gary Anderson bij zijn debuut optreden vorige week en was afgelopen zondag, tijdens de derde UK Open Qualifier, niet te stoppen. Hij zette zelfs met ruime cijfers Michael van Gerwen  in de kwartfinale aan de kant.

We verwachten dus een leuke openingspartij die daarna wordt gevolgd door Rob Cross tegen Simon Whitlock. En ook Rob Cross zal op zoek gaan naar een overwinning. Na het behalen van de WK titel is er niet veel succes meer voor hem geweest en vorige week in Ierland kreeg hij nog een aardig tikje van Michael van Gerwen te verwerken. Whitlock daarentegen is in vorm en gaat dat zeker in die tweede partij opnieuw bewijzen.

In de derde match dan Michael van Gerwen tegen Peter Wright. Kan Wright, die  heeft gezegd dit jaar te willen schitteren,  ‘the green machine’ kloppen of gaat Michael ook in deze partij weer een genadeloze tik uitdelen?

En dan voor thuis publiek Gerwyn Price  tegen Gary Anderson. En Anderson in te kloppen dat zagen we vorige week al in Dublin waar hij een een ruime voorsprong (5-1) verspeelde en met 7-5 de partij tegen Michael Smith verliest.

Raymond van Barneveld sluit de avond af tegen Mensur Suljovic. Raymond wist vorige week nog een punt uit het vuur te slepen tegen Gurney en Suljovic, die debuteerde op dit podium, verloor van Simon Whitlock. Wie van de twee haalt vanavond zijn eerste twee punten binnen of eindigt deze wedstrijd in een gelijk spel? De bookmakers geven Raymond de meeste kans op zijn eerste twee punten.

Speelweek 02    Cardiff    
Pos  Player   Player    score
1 Michael  Smith Daryl Gurney
2 Rob Cross Simon Whitlock
3 Michael van Gerwen Peter Wright
4 Gerwyn Price Gary Anderson
5 Raymond van Barneveld Mensur Suljovic

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018