Straf voor Adrian Lewis bekend, komende 6 maanden gedeist houden en £3000 boete.

DE Darts Regulation Authority heeft de volgende verklaring op donderdag 8 februari afgegeven:

Lewis was sinds het incident geschorst, maar zal de komende tijd gewoon weer op het PDC-circuit te zien zijn. Als hij zich zes maanden netjes gedraagt, volgt er namelijk geen schorsing. Gaat hij nogmaals in de fout, wordt hij voor drie maanden geschorst. Daarnaast krijgt hij een boete van £3000.

Adrian Lewis heeft zelf ook een verklaring naar buiten gebracht, Lewis het het volgende te melden over het incident.

Ik ben nu in een positie om een ​​verklaring af te leggen, aangezien het eerlijke proces heeft plaatsgevonden en de Darts-regelgevende autoriteit heeft gehoord.

Ik betreur het ten zeerste dat mijn frustraties de overhand hebben gekregen toen ik voelde dat mijn tegenstander me probeerde uit te dagen.

Ik realiseer me ook dat ik problemen had moeten melden bij toernooidirecteurs in plaats van Jose Antonio Justicia Perales na de wedstrijd te confronteren.

Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan de PDC, de sponsors van het evenement Coral, mijn eigen sponsors die ik bedank voor hun loyaliteit en steun, mijn manager, dartfans en ten slotte mijn familie.

Ik wil graag heel veel dank zeggen voor alle vriendelijke berichten die vanuit de hele wereld naar mij zijn gestuurd, en nu wil ik dit allemaal achter me laten en me concentreren op het spelen van darts waar ik zo van hou en proberen de weg terug te vinden naar de top.