Twaalf Nederlanders onder deelnemers Coral UK Open 2018

Op basis van de behaalde resultaten van de deelnemers aan de kwalificatie toernooien voor Coral UK Open 2018 hebben 96 spelers zich via de UK Open Order of Merit geplaatst voor het toernooi dar op 2, 3 en 4 maart gehouden wordt in het Butlin’s Minehead Resort.

Onder de deelnemers zitten maar liefst 12 Nederlanders en buiten de 96 spelers die zich via de Order of Merit plaatsten wordt het deelnemersveld nog aangevuld met 32 amateurspelers die zich via de Rileys Amateur Kwalificatie toernooien  weten te plaatsen.

Dit bijzondere toernooi wordt in de beginfase op 8 podia gespeeld en per ronde wordt er geloot. In de eerste ronde spelen de spelers die geëindigd zijn op plaats 65 tot en met 96 met daarbij toegevoegd de 32 spelers van het Rileys kwalificatietoernooi.

In de tweede ronde worden de 32 winnaars door loting gekoppeld aan de spelers van de plaatsen 33 tot en met 64 en in de derde ronde de 32 winnaars aan de top 32 van de Coral UK Open Order of Merit.

Daarna wordt er nog steeds per ronde geloot.

Er waren play off wedstrijden nodig om te bepalen wie plaats 95 en wie plaats 96 ging innemen. Deze play off ging tussen Adam Hunt en George Killington en Hunt kwam op plek 95 terecht. Ook voor plaats 64 en 65 was een play off nodig. Michael Rasztovits verloor deze play off van Ted Evetts die dus in de tweede ronde gaat spelen.

In de top 32 staat op plaats 1 Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan op plek 10 en Jelle Klaasen op plek 22. Zij komen in de derde ronde pas in actie.

Danny Noppert (41) Vincent van der Voort (43), Vincent Kamphuis (47), Jermaine Wattimena (48), Geert Nentjes (57) en Raymond van Barneveld (60)  worden in de tweede ronde ingeloot. Ron Meulenkamp (66), Dirk van Duijvenbode (77) en Benito van de Pas (90) starten in de eerste ronde.

Hieronder de Order of Merit met de 96 geplaatste spelers: