Gary Anderson vecht zich knap naar een come back en deelt de punten met Peter Wright.

Gary Anderson heeft zich knap weten terug te vechten van een 3-6 achterstand tegen Peter Wright. daar waar Wright zich waarschijnlijk al rijk rekende was het Anderson die daar toch even anders over dacht. “The Flying Scotsman” weet het toch te flikken en weet met een laatste strohals alsnog de 6-6 op het scorebord te krijgen.

Peter Wright (105,96) – Gary Anderson (105,63) 6-6

150 Finish Anderson maar toch gewoon 2-2
De laatste wedstrijd van deze avond werd er een van Schotlans vs Schotland oftewel Wright tegen Anderson. Het was Peter Wright die uit de startblokken kwam maar toch niet kon verkomen dat gary Anderson er met de leg vandaar ging. en Wright meteen wist te breken.  Anderson stoomt meteen als een orkaan door en weet leg 2 te winnen met een geniale 150 finish (T20, T20, D15). Peter Wright weet dan zijn eigen leg wel te winnen en er 1-2 van te maken maar was ook gewaarschuwd door “The Flying Scotsman”  En Wright nam die waarschuwing zeer letterlijk want in de vierde leg wist hij Anderson terug te breken en de stand weer op gelijke hoogte te zetten 2-2.

Peter Wright maakt het verschil
Tot leg 7 ging alles met de darts mee, maar daarna was het toch Peter Wright die het kleine verschil wist te maken. Wright wist Anderson in de 8e leg te breken en een voorsprong van 5-3 te pakken. Als Wright dan ook nog een geweldige 120 finish  (T20, 20, D20) eruit knalt is hij meteen verzekerd van minimaal 1 punt deze week, maar Wright wilde meer.

Hij flikt het Come Back Anderson
Daar waar niemand meer rekening hield met een punt voor Gary Anderson, was het de “The Flying Scotsman” die daar toch even anders over dacht. Anderson weet van een 3-6 achterstand terug te komen en zich alsnog te verzekeren van 1 punt in speelronde 4.

Foto: Patrick Krekels Fotografie