Ligt de sleutel voor succes voor Suljovic in Berlijn

Voor het eerst in de geschiedenis van de Premier League doet de karavaan Berlijn aan voor de vierde speelweek. Berlijn een bijna thuishaven voor Mensur Suljovic die al lang in het Duitse circuit actief is geweest.

Misschien ligt voor hem in Berlijn de sleutel voor succes want tot nu toe is Suljovic de lantaarndrager van deze competitie.

Suljovic speelt de tweede partij van de avond tegen Gerwyn Price die derde van onderen staat dankzij twee gelijke spelen. Gesteund door het Duitse publiek liggen er dus kansen voor de Oostenrijker of is voor hem de druk daar te groot zoals dat voor Price was toen hij in Wales voor eigen publiek speelde.

De avond begint met de partij tussen Simon Whitlock en Michael Smith, de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De strijd dus om de bovenste plek. Blijft die voor Whitlock die dankzij een beter leg saldo op 1 staat op neemt Smith de koppositie over?

Wedstrijd nummer drie is die tussen Michael van Gerwen en Daryl Gurney. En Gurney heeft ook nog geen partij gewonnen. Wel twee gelijk en 1 verloren omdat hij, zoals hij zelf zegt nog niet op zijn best heeft gespeeld.

Rob Cross speelt dan in match vier tegen Raymond van Barneveld die momenteel vijfde staat met 1 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren partij. Cross die zijn vorm terug lijkt te hebben kon wel eens zijn tweede winstpartij boeken tegen hem of weet Raymond meer uit het vuur te slepen.

Peter Wright tegen Gary Anderson is de laatste partij van de avond. Op papier en kraker dus kijken we vol verwachting uit naar deze partij.

Speelweek:  04   Berlijn    
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Michael Smith Simon Whitlock
2 Gerwyn Price Mensur Suljovic
3 Michael van Gerwen Daryl Gurney
4 Rob Cross Raymond van Barneveld
5 Peter Wright Gary Anderson