Michael van Gerwen klasse beter dan “SuperChin” Daryl Gurney.

Michael van Gerwen had deze avond weinig nodig om Daryl Gurney van zich af te schudden. De nummer 1 van de wereld was vanaf het begin meteen een klasse beter dan SuperChin en speelde zich kinderlijk eenvoudig naar de eindzege toe.

Michael van Gerwen (104,46) – Daryl Gurney  (95,85) 7-2

van Gerwen voortvarend van start
Daryl Gurney stond vanavond een loodzware opgaven te wachten. Hij moest het gaan opnemen tegen niemand minder dan de nummer 1 van de wereld en de man die nu al in 2018 vijf titels op zijn naam schreef Michael van Gerwen. En dat het zwaar werd voor Gurney werd al meteen in de beginfase zeer duidelijk. van Gerwen liep al snel naar een 2-0 voorsprong, hij kon er zelfs 3-0 van maken en een average van 125 noteren. Maar zoals we de laatste maanden al vaker zagen mist van Gerwen maar liefst 6 darts op de dubbel waardoor hij Gurney de derde leg alsnog cadeau gaf. Michael wist zich in de vierde leg zeer knap te herstellen door een 106 finish (T20, 14, D16) te gooien en er 3-1 van te maken.

Weinig eer te behalen voor Daryl Gurney
De nummer 1 van de wereld raast dan weer als vanouds door. Voor dat Gurney ook maar geknipperd heeft met zijn ogen is het alweer 5-1 voor de Green Machine. Voor Daryl Gurney viel er deze avond heel weinig eer te behalen. Michael wist vervolgens ook de 7e leg te winnen en zo de wedstrijd op slot te gooien. Gurney wist er nog wel 2-6 van te maken maar dat was het ook allemaal wel voor Gurney. Michael weet kinderlijk eenvoudig de wedstrijd te winnen met 7-2.