Premier League week 5, de strijd om de vierde plek

De openingspartij van Premier League week 5 in Exeter begint met de strijd om de vierde plaats. Peter Wright staat momenteel vierde en voelt de hete adem in de nek van Rob Cross die de avond opent tegen Gary Anderson.

Rob Cross staat momenteel vijfde en komt na een moeizame start langzaam op gang. Mede omdat het uitgooien weer terugkomt op het oude niveau, zoals hij zelf zegt en Rob heeft dan ook heel veel vertrouwen in het treffen tegen Gary Anderson.

Anderson ontsnapte vorige week in Berlijn nog aan zijn derde nederlaag in deze competitie en kon er nog net een gelijkspel uit halen tegen zijn landgenoot Peter Wright. Wright zien we in de tweede partij van de avond tegen Daryl Gurney die nog steeds zoekende is naar zijn vorm. Van de tot nu toe vier gespeelde wedstrijden verloor hij er 2 en speelde er 2 gelijk wat goed is voor de voorlaatste plaats.

Peter Wright staat vierde en kan, als hij punten laat liggen zijn plek kwijt raken aan Rob Cross mits die van Anderson winnen kan.

In de derde partij van de avond Michael van Gerwen tegen Mensur Suljovic. En Michael gaat op jacht naar de eerste plaats zegt hij, want op die plek r wil hij zo snel als mogelijk weer staan.

In partij vier de momenteel nummer 1 van de stand na vier weken, Michael Smith tegen Raymond van Barneveld. En Michael ziet toch op tegen de partij tegen Raymond en is er van overtuigd dat hij zijn uiterste best zal moeten doen om die partij te winnen. Voor Raymond zal een overwinning een enorme opsteker zijn omdat de Hagenees tot nu toenog niet erg fortuinlijk geweest is in deze Premier League.

Simon Whitlock en Gerwyn Price sluiten de avond af. Whitlock wil zeker zijn flinke nederlaag tegen Michael Smith recht zetten en ziet zijn kansen liggen tegen Price die nog geen matcg gewonnen heeft.

Een overzicht van de stand van de Premier League na vier speelweken vind je hier

De indeling voor speelweek 5 in Exeter:

Speelweek:  05    Exeter    
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Gary Anderson Rob Cross
2 Daryl Gurney Peter Wright
3 Mensur Suljovic Michael van Gerwen
4 Raymond v Barneveld Michael Smith
5 Simon Whitlock Gerwyn Price

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018