Jelle Klaasen enkele reis naar huis, Jermaine Wattimena & Rob Cross naar 4e ronde.

Jelle Klaasen heeft zich niet kunnen verzekeren van een plek in de 4e ronde. Jermaine Wattimena daar in tegen wist zich wel te plaatsen voor de 4e ronde.

Klaasen stond op een riante voorsprong van 4 legs verschil tegen Daryl Gurney en kreeg zelfs matchdarts maar wist ze niet te benutten. Gurney daar in tegen wist zich zeer knap terug te vechten in de wedstrijd en na het missen van Klaasen de wedstrijd zelfs naar zich toe te trekken met de cijfers 10-9.

Een andere Nederlander Jermaine Wattimena heeft zich wel weten te verzekeren van de 4e ronde. Wattimena wist in zijn 3e ronde partij te winnen van Steve Beaton met 10-8 waardoor we ham vanavond terug zien in de balletjes van de loting voor de 4e ronde.

Dan de wereldkampioen, tja sinds Cross de wereldtitel heeft gepakt is hij een stuk wisselvalliger geworden. Cross wist zich geen raad met tegenstander Nathan Aspinall. Cross keek zelfs tegen een 4-7 en 5-7 achterstand aan maar wist zich uiteindelijk toch nog met veel moeite te ontdoen van Aspinall met 10-8.