Raymond van Barneveld niets in te brengen tegen Mervyn King.

Raymond van Barneveld heeft zich niet weten te plaatsen voor de 4e ronde van de Uk open 2018. Mervyn King was op alle fronten beter dan onze eigen Nederlander. 

Mervyn King (99,73) – Raymond v Barneveld (86,78) 10-4

Beide heren in evenwicht
Raymond van Barneveld en Mervyn King wat een affiche mogen we toch wel zeggen, beide heren staan al geruim een dikke 25 jaar op het podium en barsten beide van de ervaring. Beide heren kennen elkaar dan ook door en door vandaar dat de openings fase tussen beide heren gelijk op ging. Al moet wel gezegd worden dat King met 104,07 gemiddeld veel beter scoort dan Barney die 92,78 noteerde. Ondanks het grote verschil tussen beide heren wat het gemiddelde betreft, was het King die toch maar met een tussenstand van 3-2 voorsprong de pauze in ging.

Mervyn King loopt weg bij Barney
Raymond van Barneveld zat totaal niet in de wedstrijd zoals hij erin moest zitten. Barney noteerde een average van maar 88,4 en had werkelijk in deze fase van de partij niets in te brengen tegen Mervyn King, die laatstgenoemde wist ook meteen het verschil te maken. King gunde Barney welgeteld 1 leg en pakte er zelf 4 in de 2e sessie na de pauze waardoor King op een riante voorsprong kwam van 7-3.

King Vernederd Barney
Mervyn King laat na de 2e pauze werkelijk geen spaan heel van Barney. King weet meteen verder uit te lopen en is meedogenloos op de dubbels. Onze landgenoot wist nog wel 1 leg te winnen maar daar bleef het ook wel bij. Mervyn King gaf Barney een hard pak slaag op de broek en plaatste zich dus moeiteloos voor de 4e ronde.