Gary Anderson wint voor het eerst UK Open titel

Voor het eerst in zijn toch al zeer imposante carrière is Gary Anderson er in geslaagd de UK Open titel op naam te zetten. Hij deed dit in en zeer boeiende finale ten koste van Corey Cadby.

Cadby die op voorhand al had gezegd dat hij met de titel naar huis zou gaan was een zeer geduchte tegenstander voor Anderson die net zoals in de halve finale pas na de tweede pauze het verschil wist te maken.

Corey mocht de partij beginnen maar moest de eerste leg aan Anderson laten. Hij brak echter gelijk terug in leg 2 met een 70 finish en haalde de eerste pauze met een 4-1 voorsprong.

Na de pauze won Anderson vier legs op rij en kwam 5-4 voor maar werd in de 10de leg terug gebroken door Corey en werd er met een 5-5 stand gepauzeerd.

Een 13 darter gegooid door Anderson in leg 11 was een break en zo kwam de Schot opnieuw voor en met de darts vergrootte hij zijn voorsprong naar 7-5.

In leg 13 mist Cadby eerst de bull voor een 170 finish maar in de herkansing gaat 25 met 2 darts uit voor 7-6. In leg 14 en 15 houden de mannen hun leg al was Anderson dichtbij een nieuwe break in leg 15. Stand 8-7 voor Anderson. Gemiddelden op dat moment Anderson 94.74 en Cadby 98.29

Het wordt 9-7 door een 70 finish en wordt de druk op Cadby groter. Dat lees je terug in zijn spel en Anderson profiteert daarvan en breekt Cadby die net 86 mist voor 9-8 en komt Anderson op 10-7.

Hij maakt het af in de 18de leg die hijzelf begint en met 2 darts voor 36 afmaakt voor zijn eerste Coral UK Open titel