Zit er vandaag meer in voor Steve West

Om kwart voor twee Nederlandse tijd begint in Minehead de kwartfinale van het Coral Uk Open 2018. Met een aantal verrassende namen onder de acht spelers die nog in de strijd zijn voor de titel. Wie had er nu gedacht aan David Pallett, John Part, Robert Owen of Steve West in de kwartfinale?

En toch staan ze daar. Niet alleen omdat al vroegtijdig heel wat kanshebbers voor de titel net strijdtoneel moesten verlaten. Nee ook de vorm waarin deze mannen verkeren is rond uit goed te noemen en wie weet zit er meer voor ze in en hebben we vanavond wel een verrassende nieuwe winnaar.

Zo ligt er een flinke kans voor Steve West die vanmiddag de openingspartij speelt tegen David Pallett. Pallett staat momenteel 89ste op de PDC Order of Merit en Steve West staat 32ste. Op papier is West dus veruit de betere speler, vraag is of hij dit vanmiddag met die enorme druk op zijn schouders in daden kan omzetten.

John Part die de tweede partij speelt komt uit tegen Welshman Robert Owen. En routinier Part heeft laten zien dat hij het nog niet is verleert. Owen staat wel hoger op de Order of Merit dan Part maar of hij de druk aankan tegen ‘de oude rot in het vak’ is de vraag.

In partij drie Corey Cadby tegen Gerwyn Price. En Cadby kon wel eens zijn handen vol hebben aan Price, zeker als hij weer de vorm, gisteren tegen Paul Hogan heeft.

Een kraker als slot van de middag, Gary Anderson tegen Rob Cross. Een moeilijk te voorspellen wedstrijd omdat beiden niet echt een constant niveau hebben gespeeld. Deze partij kon wel eens over de volle lengte gaan met de beslissing in de 19de en laatste leg.

Wie vindt dan als eerste de dubbel? Anderson of Cross?

Vanaf 20:00 uur vanavond gaat het dan verder met de halve finales en finale die over best of 21 legs gespeelde worden.

 

Foto © Chris Dean – PDC 2018